Oslobođenje – Slučaj u BiH: Maloljetnik u školu donio startni pištolj, planirao ga predati kolegama za izvršenje

Policija je uhapsila četiri maloljetnika nakon pronalaska startnog pištolja kod učenika srednje škole u Bosanskoj Gradišci.

Oni se sumnjiče da su dogovarali da počine imovinsko krivično djelo.

Jedna od maloljetnika donio je startni pištolj u školu, a do ovih informacija stigli su i policajci. Utvrdili su da je maloljetnik donio startni pištolj u školu kako bi ga predao drugim maloljetnicima u svrhu izvršenja imovinskih krivičnih djela.

Maloljetnike sumnjiče za krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv četiri maloljetnika, saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Kako dodaju u srednjoj školi u Bosanskoj Gradišci, danas je održan  sastanak multisektorskog tima, na kojem je prisustvovalo rukovodstvo škole, predstavnik Centra za socijalni rad, predstavnik Centra za mentalno zdravlje kao i predstavnici Policijske uprave Bosanska Gradiške, kako bi svako preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kako su ranije pisale Nezavisne, školski policajac prijavio je učenika kod kojeg je u ruksaku pronađeno oružje.www.oslobodjenje.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU