Osmijesi djece liječene od raka odjekuju Vlašićem

Ovogodišnji rehabilitacioni kamp “Vlašić 2019” Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” zvanično je počeo 23.07.2019. godine. Udruženje, svake godine, pruža posebno osmišljen program rehabilitacionog kampa za djecu oboljelu i liječenu raka i njihove roditelje. Čitav program je besplatan, uključujući smještaj, hranu, aktivnosti i medicinsku skrb. Rehabilitacioni kamp se finansira donacijama, grantovima i aktivnostima Udruženja.

U ovom trenutku na Vlašiću se nalazi 180 učesnika kampa iz cijele FBiH, kako mališana koji su izliječeni od raka, tako roditelja, volontera, stručnog osoblja i članova tima Udruženja.

osmijesi djece liječene od raka odjekuju vlašićem

Okupljeni mališani i roditelji već dva dana uživaju u ljepotama naše prelijepe ljepotice, planine Vlašić. Teška borba, koja je prethodila ovim sretnim danima, samo je dokaz kako se sve prepreke u životu mogu preći. Novi izazovi i prepreke koji su pred mališanima, koji su liječeni od raka, uspješno se prevazilaze zajedno s roditeljima kroz proces rehabilitacije.

Aktivnosti, kao što su škola sporta, jahanje, plivanje, kreativne radionice, teatar, izviđači, streljaštvo i mnoge druge, pomažu dječici da ponovo vrate svoje samopouzdanje, vjeru u sebe i svoje sposobnosti. Da sve ono za šta misle da su izgubili, nije zauvijek izgubljeno. Pomažemo im da uvide da mogu ponovo biti sportisti, da otkriju svoje nove talente, da se povežu sa sobom kroz prirodu i zdrav način života. Pored psihološkog momenta, oni jačaju svoje tijelo, podižu imunitet i fizički se osnažuju zahvaljujući pozitivnom učinku nadmorske visine planine.

osmijesi djece liječene od raka odjekuju vlašićem

Posebnu čar rehabilitacionom kampu daju njegovi volonteri, koje čine mladi ljudi iz grupe MladiCe – mladi liječeni od raka u djetinjstvu. Oni vrijedno volontiraju, pomažu djeci i roditeljima u svim aktivnostima te su najbolji životni motiv za njih. Oni im svojim primjerom pokazuju kako je konačna pobjeda nad rakom moguća te kako i oni imaju priliku odrasti u snažne, uspješne, odrasle mlade ljude.

Rehabilitacioni kamp traje do 28.07.2019.godine.

To je pet dana zabave, druženja, razmjene iskustava, osmijeha, ljubavi i najtoplijih zagrljaja.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU