Osmogodišnji dječak iz Iraka teško ranjen u sukobu migranata u Velikoj Kladuši

Osmogodišnji dječak iz Iraka teško je ranjen prilikom sinoćnjeg međusobnog sukoba migranata i pucnjave u blizini Privremenog prihvatnog centra “Miral” u Velikoj Kladuši, u kojem je i prema izjavama očevidaca korišteno vatreno oružje

“Incident se dogodio iza 18 sati ispred jednog supermarketa u mjestu Polje, u neposrednoj blizini Privremenog prihvatnog centra “Miral”. Osmogodišnji dječak je nažalost zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudi, te je transportovan u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Vinovnici ovog međusobnog sukoba migranata u kojem je upotrijebljeno i vatreno oružje su se odmah razbježali, pa policijski timovi u potrazi za njima provode opsežnu istragu i pretrese u Velikoj Kladuši”, izjavio je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić.

Naglašeno je i kako je posebno zabrinjavajuće što je prvi put u međusobnom sukobu migranata na području Unsko-sanskog kantona upotrijebljeno vatreno oružje.

“Ovo je jedan u nizu njihovih međusobnih sukoba, međutim posebno nas zabrinjava upotreba vatrenog oružja, jer ako se potvrde svi navodi očevidaca, riječ je o prvom slučaju posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja kada je u pitanju migrantska populacija u ovom dijelu BiH. U dosadašnjim brojnim evidentiranim sukobima korišteni su uslovno rečeno samo tvrdi i oštri predmeti, nikada vatreno naoružanje”, dodao je Šiljdedić.

Povrijeđeni dječak koji je najvjerovatnije stradao od zalutalog metka, hospitaliziran je u Odjelu intenzivne njege u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i još uvijek je u životnoj opasnosti. (Fena)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU