9 C
Sarajevo
Četvrtak, 23 rujna, 2021

Osnovano Hrvatsko planinarsko društvo „Sveti Duh“ Nova Bila

U prostorijama Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila u subotu, 18. svibnja održana je Osnivačka skupština Hrvatskog planinarskog društva „Sveti Duh“ Nova Bila. Na samom početku Inicijativni odbor prezentirao je svrhu i ciljeve osnivanja Društva, a nakon čega je izabran predsjednik Skupštine Anto Matošević.

Matošević je nastavio rukovoditi daljnom Skupštinom na kojoj je donesena Odluka o osnivanju te usvojen Statut društva. Za predsjednika HPD Sveti Duh jednoglasno je izabran dugodišnji planinar Zvonko Gučanin, a u članove Upravnog odbora pored predsjednika Gučanina izabrani su: Ivica Kolenda – zamjenik predsjednika, Mario Debeljak – tajnik, , Stanislav Kovač – blagajnik, Stipo Topalović – član, Oliver Bikić – član, Dragan Piliškić – član.

Sretan sam da je naša inicijativa za osnivanjem ovakvog društva dobila ovaj epilog. Hvala svima na potpori, a posebno Skupštini na imenovanju na čelno mjesto organizacije. Trebamo se što više angažirati u društvu i privući što širu skupinu ljudi s naglaskom na mlade, rekao je Zvonko Gučanin, predsjednik HPD Sveti Duh.

Nakon formiranja i imenovanja Upravnog odbora, imenovan je Nadzorni odbor u sastavu: Snježana Gučanin – predsjednica, Franjo Bilić –član i Stipo Debeljak – član, dok su u Sud časti izabrani Narcisa Kolenda – predsjednica, Vladimir Bikić – član i Marko Zovko – član.

Veliku čast i zadovoljstvo mi predstavlja sam poziv Inicijativnog odbora da se priljučim ovoj veseloj i pozitivnoj ekipi te pomognem koliko bude trebao. Mjesto tajnika jedno je od najzahtjevnijih i opsežnijih, ali kad se nešto voli nije nije teško. Trebamo poraditi na prezentaciji i u našu organizaciju privući što više članova, a posebno mladih planinara koji će dodatno krasiti naše društvo, rekao je Mario Debeljak, tajnik HPD Sveti Duh.

- Oglašavanje - osnovano hrvatsko planinarsko društvo „sveti duh“ nova bila

drukciji.ba

- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima