Osuđen na dvije godine zatvora zbog pljačke kladionice

Mario Domić (22) iz mjesta Prijedor kod Brčkog osuđen je na dvije godine zatvora zbog razbojništva koje je počinio u navedenom mjestu 18. travnja ove godine nad djelatnikom sportske kladionice Croatia I i to uporabom tesarske sjekire

On je u crnim farmerkama, dukserici s kapuljačom i s improviziranom kapom tzv. fantomkom ušao u taj ugostiteljski objekt i uz prijetnju sjekirom prišao radniku A. M. Kada se uslijed straha oštećeni sklonio, Domić je otišao ka pultu gdje je otvorio ladicu i pronašao kasu u koju se pohranjuje dnevni pazar. Odatle je potom oduzeo papirnu kuvertu, uvjeren da je unutra novac, a zatim pobjegao u nepoznatom pravcu.

Kroz dva dana on je uhićen, kriminalistički obrađen i uz policijsko izvješće predan tužitelju, da bi u naredna 24 sata Tužiteljstvo u cijelosti okončalo istragu i podiglo optužnicu protiv njega.

Uz optužnicu od 21. travnja Tužiteljstvo je Osnovnom sudu u Brčkom dostavilo sporazum o priznanju krivnje s Domićem, kojeg je dva dana kasnije taj sud i prihvatio izrekavši mu kaznu zatvora od dvije godine.

Do odlaska na izdržavanje kazne, a uslijed opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela, Domiću je u skladu s tužiteljskim prijedlogom određen jednomjesečni pritvor.

Presudom koja je odricanjem od prava na žalbu odmah postala i pravomoćna on je osuđen za teži oblik razbojništva i to za svega pet dana od izvršenja kaznenog djela, priopćilo je Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU