OSVJEŽENJE NA TV ZENICA: Upriličena pretpremijera emisije “Iz mlade zjenice”

osvježenje na tv zenica: upriličena pretpremijera emisije "iz mlade zjenice"

Nakon dvomjesečne pripreme večeras je upriličena pretpremijera emisije “Iz mlade zjenice” koja se u programu Radio-televizije Zenica emituje u okviru projekta ‘Glas mladih’ koji je podržan od strane partnera IOM, BHRI, USAID i zeničke razvojne agencije Zeda.

Prije pretpremijere održana je i press konferencija na kojoj su glavni akteri govorili o ovom projektu. Nandino Škrbić, direktor Radio-televizije Zenica kazao je ovom prilikom da priča o ovom projektu traje od februara prošle godine kada je tadašnja pripravnica Ajna Nikontović uspostavila kontakt sa donatorima.

Nakon toga uslijedilo je niz sastanaka i dogovora kako bi se došlo do potpisivanja ugovora. Ubrzo zatim, raspisan je javni poziv na koji se javilo 40 mladih ljudi, a donatori su izabrali 11 kandidata koji čine redakciju omladinske emisije “Iz mlade zjenice”. U narednih šest mjeseci bit će realizovano ukupno 25 emisija.

Partner u ovom projketu je i agencija Zeda. Direktor Senad Pašalić je kazao da su ove dvije kuće do sada realizovale na desetine projekata, ali da mu je ovaj najdraži jer se radi o mladim ljudima. Direktor Pašalić istakao je nadu da će ovaj projekt nastaviti da živi i nakon isteka ovih šest mjeseci.

Redakciju omladinske emisije “Iz mlade zjenice” čine Deniz Nadžaković, Doris Bilić, Naida Varupa, Adna Smajlović, Džejla Korajlić, Ilma Šišman, Sara Gluhić, Delila Suljić, Dino Brljevac, Ahmed Babić i Jasna Heremić. Upravo se Jasna sa Ahmedom obratila javnosti tokom press konferencije.

“Čast mi je biti dijelom projekta posebno jer sam došla bez ikakvog prethodnog iskustva. Već sad mogu reći da sam dobila puno više nego što sam očekivala. Svi smo različiti, ali uspijevamo naći sličnosti i smatram da ćemo zbog toga napraviti dobar posao”, kazala je Heremić.

Njen kolega Ahmed je istakao da je većini članova redakcije ovo bio san i da već sada mogu reći da im se san ostvario.

“Svojom vedrinom i energijom želimo napraviti emisiju koja će biti poželjna za gledaoce”, istakao je Babić.

Sa ovih 11 mladih ljudi rade novinari sa dugogodišnjim iskustvom Sanja Stević i Sanel Hasanović.

Emisiju “Iz mlade zjenice” gledajte svake subote od 17 sati, a reprizno emitovanje je nedjeljom u isto vrijeme. Šestomjesečni serijal počinje u subotu, 20. februara u programu Radio-televizije Zenica. (Nedžad Glibo)Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU