17.7 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  OTAC PRIJAVIO NESTANAK SINA/ Strah me da ga je neko ubio

   

  Emrah je u četvrtak, 28. novembra, izašao ispred porodične kuće u Novopazarskoj ulici da zapali cigaretu.

  – Rekao je da ide malo da prošeta i nikad se nije vratio. Na sebi je imao smeđe pantalone, crne patike i plavi džemper. Ostala mu je lična karta u jakni i mobitel koji se punio. Molim sve građane koji su ga vidjeli ili znaju gdje se nalazi da nam se jave na telefon 061/836-682 ili da obavijeste policiju – kazao nam je Meljazim Mučišta.

  Prema njegovim riječima, Emrah

  27. septembra ove godine izašao iz KPZ-a Zenica nakon što je izdražao kaznu zatvora.

  Tražeći sina, Meljazim je prvo otišao u policijske uprave u Novom Sarajevu i Novom Gradu misleći da mu je sin ponovo uhapšen. Kako u policiji nije bilo takvih informacija, Meljazim je sam krenuo u potragu od Baščaršije do Ilidže.

  – Neki su mi rekli da su ga vidjeli u Švrakinom na trolejbuskoj stanici, pa sam i to prijavio policiji u Novom Sarajevu. Išao sam rodbini na Otes, ali ga oni nisu vidjeli. Obišao sam i ruševine kod željezničke stanice, tamo gdje ima migranata, ali ga nisam našao – pojašnjava Meljazim.

    Interpol raspisao crvenu potjernicu za Fikretom Abdićem

  emrah iz mlađih dana

  Emrah iz mlađih danaFoto: (Iz porodičnog albuma)

  Dodaje da Emrah po izlasku iz zatvora nije pravio probleme te da je uglavnom bio u kući, a vani je izlazio samo u pratnji oca.

  – Znate da je moj sin imao problema s drogom. Kada je izašao iz zatvora, bio je dobro, nije se od mene odvajao. Molim sve građane da mi pomognu da ga nađem. Strah me da ga je neko ubio i ostavio u neku ruševinu ili da ga je ”navukla” stara raja – kazao nam je Meljazim , prenosi avaz.

  Emrah Mučišta osuđivan je za razbojništva po trgovinama i apotekama.

  Kao maloljetnik Emrah je bio osuđen na 13 mjeseci zatvora zbog teškog razbojništva nad staricom Maricom Karamehić u junu 2007. godine, u sarajevskoj općini Ilidža. Zbog četiri marke, koliko je imala u novčaniku, izudarao ju je pajserom po glavi. Marica se liječila od povreda, a preminula je na Klinici za ortopediju KCUS-a 4. oktobra 2010. godine.

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU