Otac zatvoren, sinu izrečene mjere zabrane – TNTportal.ba

Općinski sud u Mostaru u petak je uvažio prijedlog Tužiteljstva HNŽ-a i, kako je potvrđeno za “Avaz”, prema E. R. (54) odredio jednomjesečni pritvor, dok su njegovom sinu R. R. (24) izrečene mjere zabrane, napuštanje boravišta i prilaska oštećenom D.V. (41) na 100 metara.

Pritvor prema E.R. je određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti kazneno djelu za koje je osumnjičen, a radi se o ugrožavanju sigurnosti u stjecajem sa lakom tjelesnom ozljedom. Također, osumnjičen je i za kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštenom nabavkom, držanjem ili prodajom oružja ili bitnih dijelova za oružje te neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Njegov sin je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti u stjecaju sa nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija, kao i za neovlaštenu nabavku, držanje ili prodaju oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Policija spriječila oružani sukob u Mostaru

Podsjećanja radi, njih dvojica su u srijedu u poslijepodnevnim satima lakše povrijedili D.V. (41), nakon što su ga prethodno jurili s dva automobila marke BMW dok je oštećeni upravljao motociklom Yamaha, a na kojem se nalazilo i njegovo maloljetno dijete. U jednom trenutku su se zaustavili, nakon čega je E.R. automatskom puškom u predjelu lijevog lakta udario D.V. namjeri da se obračunaju. To su uočili policajci koji su obavljali redovne zadatke, nakon čega su brzo reagirali i upotrebom sredstava prinude uspostavili nadzor nad akterima tučnjave. Uz automatsku pušku kod napadača je pronađen i pištolj marke Astara.

Također, prilikom pretresa kuće i stana koje koriste osumnjičeni uz određenu količinu materije za koju se pretpostavlja da je kanabis, iz MUP-a HNŽ-a su naveli da je pronađena i veća količina bijele praškaste nepoznate materije, mrvilica, novac, ručne bombe, kao i streljivo za pištolj i pušku.

Detalji obračuna u Mostaru: Automatskom puškom udario vozača

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija)

Izvor: ( www.jabuka.tv / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU