Otkriven suludi motiv brutalnog ubojstva tinejdžera u Sarajevu

U nedjelju navečer u Sarajevu, pola sata prije ponoći, 24-godišnjak je iz vatrenog oružja usmrtio 19-godišnjaka nedaleko od glavne gradske prometnice.

Kako piše Klix.ba, medijska blokada iz tužiteljstva i policije unijeli su dodatni nemir među stanovnike Sarajeva jer satima nisu znali da li ubojica šeta na slobodi ili ga je policija identificirala. To je sinoć pokušao opravdati ministar kantonalne policije Admir Katica koji je kazao da je “istraga sprovedena u tajnosti, u cilju zaštite samog procesa,”. Medijsko obraćanje je iskoristio i da “zamoli javnost za strpljenje”.

Svađa u promet bila je razlog da osumnjičeni Adem Šuman potegne za vatrenim oružjem i puca na Farisa Pendeka i njegove prijatelje u automobilu Citroen.

To, kako Klix.ba saznaje, potvrđuju i prvi podaci iz istrage s obzirom da se Šuman i Pendek nisu poznavali od ranije niti su imali ikakve nesuglasice prije ovog nemilog događaja.

Faris Pendek (2005. godište) je ubijen na mjestu pucnjave, a dvojica njegovih prijatelja D. K. (2005.) i E. R. (2005.) su ranjena i prošli su s lakšim tjelesnim povredama. Treći putnik u automobilu, na svu sreću, nije zadobio ozljede.

Napadač je, prema prvim informacijama, nakon svađe izašao iz vozila te pucao prema bijelom Citroenu u kojem su se nalazila četiri putnika, a zatim pobjegao. Sve se odigralo na semaforu u sarajevskom naselju Otoka.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo ‘pomaganja u počinjenju kaznenog djela‘, uhićeni su i E. G. (1987) i M. S. (2000), obojica iz Sarajeva, dok se osumnjičeni za ubojstvo Adem Šuman sam predao policiji.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU