Utorak, 27 listopada, 2020

Otvaranje sezone Narodnog pozorišta Sarajevo uz ‘Bal pod maskama’

- Oglašavanje - Otvaranje sezone Narodnog pozorišta Sarajevo uz 'Bal pod maskama'

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) novu umjetničku sezonu 2020./21. otvorit će u srijedu, 16. septembra programom Gala večeri “Bal pod maskama”

U okviru Gala večeri “Bal pod maskama” publika će imati priliku uživati u sadržajnom muzičko – scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere te solista i ansambla Baleta NPS.

Na programu će se naći poznate operne i operetske arije, dueti i popularne pjesme (Mozart, Verdi, Strauss…), kao i solo numere iz poznatih baleta “Krcko Oraščić”, “Dama s kamelijama”, “Uspavana ljepotica” i drugih, a večer će uljepšati glumci koji će uprizoriti scene iz rado gledanih komedija “Balkanski špijun u Sarajevu”, “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” te “Ožalošćena porodica”.

- Oglašavanje - Otvaranje sezone Narodnog pozorišta Sarajevo uz 'Bal pod maskama'

Iz Narodnog pozorišta Sarajevo podsjećaju da će uz poštivanje mjera propisanih od Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS-a biti ograničen, te da je obavezno nošenje zaštitnih maski za lice tokom boravka u zgradi pozorišta i za vrijeme trajanja predstava.

- Marketing - Otvaranje sezone Narodnog pozorišta Sarajevo uz 'Bal pod maskama'

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje - Otvaranje sezone Narodnog pozorišta Sarajevo uz 'Bal pod maskama'

IZDVAJAMO

“PLANET OBUĆA”/ Nova kolekcija jesen/zima 2020./2021.

U sve trgovine i online shop najvećeg maloprodajnog lanca obuće “Planet obuća” stigla je NOVA kolekcija jesen/zima 2020./2021. U novoj kolekciji “Planet obuće” za...

Ove ilustracije na iskren način prikazuju što se događa u svakoj ozbiljnoj vezi ili braku

Simpatične ilustracije koje će vas nasmijati... Budimo iskreni, prave veze i brakovi ne izgledaju baš kao one u...

Misli živimo bolje zajedno: UNIQA poklanja test na COVID-19

Ponovni rast broja oboljelih od COVID-19 u Bosni i Hercegovini i u svijetu, povećao je neizvijesnost mnogih građana po pitanju zdravlja i...