1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Otvoren “Džanan Musa Telemach košarkaški kamp” na Bjelašnici

Na Bjelašnici je otvoren treći po redu “Džanan Musa Telemach košarkaški kamp” i trajat će do 06. jula tekuće godine. Ovogodišnji Kamp otvorio je direktor K.K.”KOŠ”, Sejo Bukva, a u okviru ovogodišnjeg Kampa sa mladim nadama će radit 15 najboljih trenera iz BiH i regiona, te ih podučavati vještinama košarkaškog sporta.

Zanimljivo je da se za učešće u ovom jedinstvenog projektu ove godine prijavilo 92 učesnika, ali i da su među ovogodišnjim učesnicima Kampa i mladi košarkaši i košarkašice iz Švedske, Njemačke, Austrije i Velike Britanije.

Učesnici kampa kojima će narednih dana biti omogućena nadogradnja košarkaških vještina i taktike su djeca uzrasta od 8 do18 godina. Kompanija Telemach, kao generalni pokrovitelj ovog projekta, nagradila je dvoje učesnika besplatnim učešćem, a zaštitno lice je naš košarkaški zmaj, Džanan Musa, koji će tokom trajanja ovogodišnjeg Kampa putem video poziva podržati i educirati učesnike.
Organizaciju Kampa također su podržali i NLB banka, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima