15 C
Sarajevo
Nedjelja, 25 rujna, 2022

OTVOREN PRVI BH TELECOM PREMIUM SHOWROOM, JEDINI OVE VRSTE U REGIJI

BH Telecom Premium Showroom, danas je zvanično otvoren u Sarajevu, i prvi je prodajni centar ove vrste u regiji, koji ima za cilj prezentacije i pružanja svih usluga BH Telecoma na jednom mjestu. Objekat se prostire na oko 750 m2, a adaptacija i pripremanje prostora je trajala preko tri mjeseca, kako bi bio predstavljen brojnim građanima i gostima tokom Sarajevo Film Festivala. U prvoj fazi projekta je zvanično predstavljen Premium Showroom, dok će u narednoj fazi otvoriti objekat za razvoj platformi u koje BH Telecom aktivno investira.

„Naša vizija je bila da u okviru festivalskog perioda za sve naše korisnike usluga i posjetioce, upriličimo otvaranje prve faze realizacije projekta Premium Showrooma. U narednoj fazi planiramo razvoj platformi koje već gradimo, poput prostorija za AV produkciju, kreiranje pilot projekata, pisanja scenarija, platformi za start up-e i poslovne korisnike“, istakao je Sedin Kahriman, direktor kompanije BH Telecom. Kako je najavio ovim se BH Telecom potpuno otvorio prema korisnicima, koji na ovakvim prodajnim mjestima mogu imati uvid u kompletnu ponudu i doživjeti najsavremenije korisničko iskustvo. U narednom periodu se očekuje otvaranje još četiri BH Telecom Premium Showrooma u BiH.

  U KS u 24 sata 22 osobe zaražene koronavirusom, dvije preminule

Kako je istakao Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala uloga BH Telecoma potpuno je promijenila paradigmu u bh. kinematografiji. „Već danas su snimajući dani u Sarajevu najmanje četiri puta veći nego prije ulaska BH Telecoma u razvoj ove grane, a blizina ovog BH Telecom Premier Showrooma i Festivalskog trga samo će pojačati sinergiju naših kompanija“, zaključio je Marjanović.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je prepoznala važnost povezivanja dva najjača domaća brenda, i spremna je i dalje aktivno učestvovati u njihovom razvoju. „Kao većinski vlasnik BH Telecoma, Vlada FBiH se ponosi njihovim radom, a ovaj Showroom, najmoderniji u BiH je posljednji dokaz toga. BH Telecom je kompanija koja zna da je izgradnja dugoročnog odnosa  ključ uspješnog poslovanja. Čestitamo svima na realizaciji projekta i ovim možemo najaviti novu telekomunikacijsku eru u našoj zemlji“, izjavio je Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH, čijim je obraćanjem zvanično otvoren prvi BH Telecom Premium Showroom.

U postupku nabavke učešće je uzelo 12 kompanija, kako bi se konačni ugovor potpisao sa arhitektonsko izvođačkim konzorcijem AHN Group i Alprom d.o.o. Sarajevo, a realizacija investicije u prvoj fazi je iznosila oko 900.000 KM.

  BiH/ Danas 286 novozaraženih

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
Rahela
Rahelahttp://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU