OTVOREN SKYWALK BIOKOVO/ Stakleni vidikovac sa pogledom na Makarsku

Iznimno zahtjevan građevinski pothvat nalazi se na 1228 metara nadmorske visine

Ispred vas pogled na srednjodalmatinske otoke, a ispod nogu stakleni pod i više stotina metara provalije.

Sama šetnica i njezina konstrukcija zahvaljujući ogradi pružaju dojam sigurnosti. Sve dok ne pogledate prema dolje…

otvoren skywalk biokovo/ stakleni vidikovac sa pogledom na makarsku
otvoren skywalk biokovo/ stakleni vidikovac sa pogledom na makarsku

Izreka “pogled od milijun dolara” u ovom je slučaju i doslovna jer je u gradnju šetnice uloženo osam milijuna kuna, kao dio puno opsežnijeg europskog projekta revitalizacije ovog planinskog bisera.

“Ovo je jedna velika atrakcija, ne samo Biokova, ne samo makarskog primorja, ne samo Dalmacije i Hrvatske već cijele Europe. Već iduće godine vidjet ćemo koliko će ovaj sam objekt značiti za broj posjetitelja parka”, rekao je ravnatelj Parka prirode Biokovo Slavo Jakša.

U cijenu ulaznice za park prirode Biokovo uključen je i posjet Sky Walku. U jednom trenutku ovdje će moći biti najviše trideset osoba i svi oni trebat će obrisati svoje cipele kako bi se zadržala prozirnost staklene površine.

“Neće se moći unositi nikakvi oštri predmeti, zabranjeno je naravno skakanje po staklu, bacanje predmeta preko staklene ograde. Tu će biti naši zaposlenici koji će sve kontrolirati, a ja se nadam i ovim putem pozivam posjetitelje da se pridržavaju pravila i da budu što nježniji nema našem novom objektu”, rekao je Jakša.

Šestomjesečni radovi žurno se privode kraju. Jakša kaže i da je interes velik te da su morali imati 24-satno dežurstvo da posjetitelji ne bi slučajno ušli u nedovršeni objekt.

Iz Makarske do vidikovca trebat će vam barem 45 minuta oprezne vožnje uskom planinskom cestom. Jer na putu vas čeka niz iznenađenja, poput – krava. U parku prirode vjeruju da će svima onima koji posjete vidikovac samo jedan pogled kroz nebesko staklo biti dovoljan da se trajno zaljube u Biokovo. (Dnevnik.hr)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU