OV Novo Sarajevo glasalo za raskid ugovora o najmu električnog vozila za načenika Tanovića

U sjeni turbulentnih događaja na današnjoj sjednici Općinskog Vijeća Novog Sarajeva, vijećnisi su izglasali prekid Ugovora o najmu električnog vozila.

Inicijativu za raskid ugovora o najmu pokrenuo je nezavisni vijećnik Arslan Dučić.

Naređeno raskidanje ugovora o najmu električnog automobila, koje je trebalo koštati naše građane 90.000 KM. Vijeće glasalo za! Velika pobjeda naroda i medija“, poručio je Dučić.

Ranije je načelnik Tanović naveo da ugovor o iznajmljivanju automobila ne predviđa vlasništvo nad vozilom već samo korištenje.

Konkretno u našem slučaju plaćanjem mjesečne fakture pokrivamo sve troškove vozila u smislu redovnog održavanja, vanrednih kvarova, registracije, kasko osiguranja, zamjene guma i slično.

Potrošnja na 100 kilometara je oko 2 KM što svakako daje uštede, pogotovo uzimajući u obzir trenutne cijene goriva gdje je za 100 pređenih kilometara potrebno minimalno 30 KM. Korištenjem ovih vozila smanjenju se emisije štetnih gasova i čestica u zraku, što je, pored uštede, na kraju i suština njegovog korištenja“, rekao je Tanović.

Podsjetimo, dramatično je danas bilo na sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo, koja je prekinuta, a vijećnik Arslan Dučić pozvao je policiju.

Predsjedavajući vijeća Robert Pleše je oduzeo riječ Dučiću, a zatim i Srđanu Srdiću, nakon čega je došlo do sukoba.

The post OV Novo Sarajevo glasalo za raskid ugovora o najmu električnog vozila za načenika Tanovića appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU