Ove godine obilježen Dan mladih u Novom Travniku

U povodu Dana mladih,  Oml. udruženje “Mladost” i Oml. udruženje “AZAD” Donji Vakuf su u petak upriličili obilježavanje Međunarodnog Dana mladih. Volonteri su Dan mladih obilježili kroz niz aktivnosti, a kao glavnu aktivnost “Kids festival”. Pored festivala, mladi su obavili posjetu Kombinatu “Bratstvo”, te vjerskim zajednicama, u Crkvi Presvetog trojstva i Islamskom centru i Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku. A prije samog festivala mladi su zajedno za svatovima proslavili njihov najljepši dan. Gdje su završili rečenicom “Mladi za mladu”

Na festivalu je učestvovalo preko 300 djece svih dobnih uzrasti. Te je jučerašnji Trg općine Novi Travnik bio je centar zbivanja u ovom gradu od 18h pa sve do 20h kada su naši najmlađi skupa sa volonterima festivala zabavljali se uz aktivnosti koje im je donio festival. 

Ono najbitnije jeste to da su djeca bila presretna i prezadovoljna festivalom koji je upravo bio posvećen njima. 

Volonteri i volonterke su ispunili svoja očekivanja, veoma su bili sretni, i drago im je što postoji “Mladost” i “AZAD”, jer su to mjesta gdje mogu iskoristiti svoje slobodno vrijeme kvalitetno, darujući ga svom gradu i djeci Novog Travnika.

Roditelji su izjavili da im je bilo drago da su njihova djeca imala priliku učestvovati na radionicama, jer su na taj način zabavljala i učila nove stvari. Djeca su izjavila da je ovo bio najbolji “Kids festival” i da sljedeći čekaju sa velikim nestrpljenjem. Kids festival je završio vrlo emotivno. Bilo je smjeha, pa čak i suza jer treba dočekati održavanje festivala i iduće godine. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU