11.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Ove godine obilježen Dan mladih u Novom Travniku

U povodu Dana mladih,  Oml. udruženje “Mladost” i Oml. udruženje “AZAD” Donji Vakuf su u petak upriličili obilježavanje Međunarodnog Dana mladih. Volonteri su Dan mladih obilježili kroz niz aktivnosti, a kao glavnu aktivnost “Kids festival”. Pored festivala, mladi su obavili posjetu Kombinatu “Bratstvo”, te vjerskim zajednicama, u Crkvi Presvetog trojstva i Islamskom centru i Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku. A prije samog festivala mladi su zajedno za svatovima proslavili njihov najljepši dan. Gdje su završili rečenicom “Mladi za mladu”

Na festivalu je učestvovalo preko 300 djece svih dobnih uzrasti. Te je jučerašnji Trg općine Novi Travnik bio je centar zbivanja u ovom gradu od 18h pa sve do 20h kada su naši najmlađi skupa sa volonterima festivala zabavljali se uz aktivnosti koje im je donio festival. 

Ono najbitnije jeste to da su djeca bila presretna i prezadovoljna festivalom koji je upravo bio posvećen njima. 

Volonteri i volonterke su ispunili svoja očekivanja, veoma su bili sretni, i drago im je što postoji “Mladost” i “AZAD”, jer su to mjesta gdje mogu iskoristiti svoje slobodno vrijeme kvalitetno, darujući ga svom gradu i djeci Novog Travnika.

  U TC Džananović sa radom počela preuređena dm prodavnica

Roditelji su izjavili da im je bilo drago da su njihova djeca imala priliku učestvovati na radionicama, jer su na taj način zabavljala i učila nove stvari. Djeca su izjavila da je ovo bio najbolji “Kids festival” i da sljedeći čekaju sa velikim nestrpljenjem. Kids festival je završio vrlo emotivno. Bilo je smjeha, pa čak i suza jer treba dočekati održavanje festivala i iduće godine. 

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
Rahela
Rahelahttp://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU