OVE NAMIRNICE PRAVE HAOS U ORGANIZMU Četiri kombinacije koje ne smijete da jedete zajedno

Ukoliko generalno vodite računa o svojoj ishrani, o namirnicama koje unosite, načinu na koji pripremate hranu i nutritivnom bogatstvu, možete sebi nekada da priuštite i nešto manje zdravo, poput parčeta pice ili pljeskavice, bez ikakvih posljedica.

Međutim, neke namirnice koje su same po sebi zdrave, ipak ne idu dobro u kombinaciji sa drugim namirnicama, koje su takođe nutritivno bogate i korisne.

1. Slanina i jaja

Većina ljudi voli da jede slaninu i jaja za doručak, ali nisu u potpunosti svjesni da ova kombinacija nije anročito dobra. Pošto su i jaja i slanina bogati proteinima, kao samostalne anmirnice su dobre za čovjeka, ali u kombinaciji mogu da izazovu različite probleme sa varenjem.

Kada pojedete 2 namirnice sa visokim sadržajem proteina odjednom, tijelu će biti potrebno više vremena da svari hranu, jer se proteini najteže razgrađuju. Pored toga, i jaja i slanina sadrže veliku količinu zasićenih masti.

Umjeso slanine, neko povrće, poput paradajza ili avokada, mnogo je zdraviji i bolji izbor.

2. Jogurt i voće

Voće je najzdravije kada se jede samostalno. Kada se pomiješa sa drugom hranom kao što je jogurt, može izazvati težak osjećaj u stomaku, tako da voćni jogurt i nije najbolje rješenje za doručak.

Umjesto voća, u jogurt možete dodati malo cimeta, koji ima brojne koristi za vaše srce.

3. Voda i hrana

Mnogi imaju naviku da piju čašu vode uz obrok, ali to nije naročito preporučljivo. Prvo, može smanjiti količinu pljuvačke koju žlijezde proizvode, a ona je veoma važna kada je u pitanju proces varenja. Pored toga, ova kombinacija može da poveća i nivo insulina u vašem tijelu.

4. Pljeskavica sa pomfritom

I jedna i druga namirnica su poprilično nezdrave, ali ako se ne preteruje sa njihovom količinom, neće biti većih problema. Ipak, ova uobičajena, mnogima i omiljena kombinacija, veoma je loša.

Nutricionisti čak kažu da je mnogo zdravije naručiti 2 pljeskavice, umjesto jedne sa pomfritom.

OVE NAMIRNICE PRAVE HAOS U ORGANIZMU Četiri kombinacije koje ne smijete da jedete zajedno appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU