Ovih pet grešaka žene najčešće prave kad se češljaju: Radite li isto?

Ako nešto znaš u svoj ovoj današnjoj beauty-džungli, onda je to češljanje kose, zar ne? Pa, i nije uvijek baš tako – i kod najjednostavnije rutine možeš napraviti pogrešku.

Koje greške možete napraviti za vrijeme češljanja kose:

Češljanje u jednom potezu

 Uvijek češljaš kosu u jednom potezu, od razdjeljka pa do vrhova? Radije prođi više puta četkom te nekoliko puta odozdo prema gore (!). Tako ćeš izbjeći pucanje vrhova. 

Premalo češljaš kosu 

Zlatokosa je trebala češljati kosu svaki dan sa 100 poteza češlja. OK, ne treba doista baš toliko puno – ali ujutro i navečer trebaš priuštiti dosta češljanja svojoj kosi. Redovito češljanje njeguje kosu, jer se po njoj raspodjeljuje prirodni loj sa vlasišta pa tako štiti kosu od isušivanja.

ilustracija - undefined
arhiv: ilustracija

Ne češljaš kosu do vlasišta

Razdjeljak je odličan? Misliš da će kosa biti masna? Nemoj izostaviti češljanje sve do vlasišta te na tjemenu (jer se tamo nema što zapetljati). Naime, češljanje masira vlasište i potiče krvotok, pa kosa postaje snažnija i brže raste. Pazi samo na to da češalj ili četka nisu preoštri, odnosno da ne ozlijediš vlasište. 

Češljaš kosu nakon tuširanja 

Nakon pranja kose želiš dovesti kosu u red? Dalje prste od češlja ili četke! Mokra kosa je jako osjetljiva. Radije češljaj kosu prije tuširanja kako se ne bi zapetljala – nakon tuširanja je možeš urediti prstima. 

ilustracija - undefined
arhiv: ilustracija

Koristiš neku običnu četku

I kod četki i češljeva postoje različiti modeli. Slično kao i proizvodi za njegu kose, i četka treba odgovarati tvojoj kosi. Za ravnu kosu dobra je ravna četka, za finu kosu možeš koristiti okruglu četku, a za opuštenu kosu je super češalj. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU