Ovo je reklama koju su odbili prikazati za vrijeme Oscara (VIDEO)

Oglas koji ćete gledati odbili su ABC i Oscar od emitiranja tijekom ovogodišnje dodjele nagrada. Nije nasilne, političke ili seksualne prirode. Prikazuje ženu koja je prvi put sama s bebom doma, stoji u opisu ABC odbio je prikazati oglas koji prikazuje novopečenu mamu nakon porođaja za vrijeme Oscara.

POGLEDAJTE VIDEO

Ocijenili su da je reklama previše šokantna te zabranili njeno prikazivanje za vrijeme 92. dodjele filmskih nagrada – prenosi portal Now This. Reklama kompanije Frida mom u trajanju od 60 sekundi prikazuje novu mamu koja se budi usred noći i trudi se otići na toalet.

Pritom koristi različite proizvode, dok na sebi nosi mrežasto donje rublje. Oglas završava s rečenicom da “Postporođajni oporavak ne mora biti tako težak”, nakon čega slijede proizvodi koje tvrtka prodaje. Kompanija je svoj oglas objavila na YouTubeu i predstavila ga rekavši: – Oglas koji ćete gledati odbili su ABC i Oscar od emitiranja tijekom ovogodišnje dodjele nagrada.

Nije nasilne, političke ili seksualne prirode. Naš oglas nije vjerski ili nepristojan i ne prikazuje puške ili municiju niti žensku higijenu i pomoć protiv hemoroida koji su također su zabranjeni – stoji u videu. Tvrtka je reklamu željela prikazati tijekom dodjele Oscara 2020., ali prema Health.com-u odbijena je zbog previše grafike s djelomičnom golotinjom i demonstracijom proizvoda, prenosi 24sata.

Na svom YouTubeu, kompanija Frida mom nastavila objasnila je: – To je samo nova mama, koja je prvi put sama doma s djetetom i njenim novim tijelom. Ipak je odbijena. I pitamo se zašto se nove mame osjećaju nespremne – piše. Oglas je privukao pažnju američke glumice Busy Phillips, koja ga je objavila na svom Instagramu s natpisom: – Zaplakala sam kada sam ga gledala.

Djelomično zbog toga što su ovu reklamu napravile žene koje su stvarno to proživjele, a drugim dijelom jer zaista moramo normalizirati žensko tijelo i iskustvo žene u medijima – stoji u opisu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU