OVO JE SRAMOTA: Evo šta je delegat meča Borac-Sarajevo napisao u svom izvještaju

Derbi 21.kola PLBiH između Borca i Sarajeva obilježile su brojne kontroverze od korištenja pirotehnike do fašističkog skandiranja domaćih navijača.Pored toga susret je prekinut u 53.minuti zbog prestanka rada jednog od reflektora na Gradskom stadionu.

Delegat susreta Mirko Milošević iz Zvornika nakon utakmice u svom izještaju napisao je sljedeće:

Utakmica organizovana po Propozicijama BH Telecom Premijer lige BiH sa propustima. Klub domaćin preduzeo sve za odigravanje utakmica ali u 53 min. dolazi do kvara na reflektoru i izaziva prekid igre u trajanju od 22 minuta.

Radni sastanak održan na vrijeme uz prisustvo predstavnika službi i službenih lica uz ispoštovan kodeks odjevanja, predstavnici ekipa na vrijeme predali spiskove igrača uz jasnu naznaku igrača do 21 godine, stranaca u ekipama i igrača na ustupanje sa legitimacijama i licencama i nakon izvršenog pregleda konstatovano da svi prijavljeni imaju pravo nastupa. Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata, dok je na tribinama bilo upotrebe pirotehničkih sredstava i nepristojnog skandiranja. Gostujuća ekipa kao i službena lica dočekani i ispraćeni korektno.

Na utakmici prisutan bezbjednjak ispred FSBiH Branislav Puhalac.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU