6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Ovo su imena osumnjičenih za prodaju droge i navođenje djece na prostituciju

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka odlučit će nakon ispitivanja da li će protiv uhapšenh zbog trgovine drogom i navođenja djece na prostituciju biti stavljen prijedlog za određivanje mjere pritvora.

U akciji kodnog naziva „Kula“ uhapšeni su Srđan Boškov (1983.), Stefan Ninković (1996.), Mirko Salamić (1996.), Lea Dokmanović (2000.), Nial Kapo (1999.), Medina Kapo (2001.), Amer Isaković (1999.), Ljubiša Bajičić (1994.) te Stefan Adamović (1999.), nastanjeni u Banjoj Luci, potvrđeno je danas iz Tužilaštva.

Osumnjičeni Stefan Ninković se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Doboj.

Za njih postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Marinko Marjanović (1994.) i Dragan Jelača (1976.), nastanjeni u Banjoj Luci, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo navođenje djeteta na prostituciju.

U proteklom vremenskom periodu osumnjičeni su od, za sada nepoznatih osoba, radi prodaje, kupovali, držali, prenosili, posredovali u prodaji i kupovini, organizovali mrežu preprodavaca i neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge te su omogućili uživanje opojnih droga korisnicima na području Grada Banja Luka.

- Oglašavanje - ovo su imena osumnjičenih za prodaju droge i navođenje djece na prostituciju

Osumnjičeni Marjanović i Jelača su, od 2017. do 2019. godine, navodili na prostituciju maloljetne osobe, navode iz Tužilaštva.

Akciju su zajednički realizovali pripadnici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a i Policijske uprave Banja Luka.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima