Ovo su žene iz BiH za kojima je Interpol raspisao crvenu tjeralicu – TNTportal.ba

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija (INTERPOL) traga za 95 osoba iz Bosne i Hercegovine, podaci su ove organizacije.

Broj je nešto veći, međutim za ovih 95 osoba je raspisna crvena Interpolova tjeralica, a to je zahtjev za provođenje zakona širom svijeta za pronalaženje i privremeno uhićenje osobe do izručenja, predaje ili slične pravne radnje.

Među 95 osoba nalaze se u tri žene.

Sandra Kahrić

Francuska je raspisala crvenu Interpolovu tjeralicu za državljankom BiH Sandrom Kahrić (38) iz Bosanske Gradiške. Tjeralica je raspisana zbog krađa, prevare, provala u stanove i pokušaja teške krađe u skladište te zbog zapostavljanja djece.

Kahrić se tereti i za kazneno djelo koje doslovno prevedeno znači: Oduzimanje roditelja od njegovih zakonskih obveza koje ugrožavaju zdravlje, sigurnost, moral ili obrazovanje njegovog djeteta.

Slobodanka Tošić

ovo su žene iz bih za kojima je interpol raspisao crvenu tjeralicu – tntportal.ba

Slobodanka Boba Tošić (36), nekadašnja Playboy zečica i bivša misica, osuđena je u Bosni i Hercegovini i njeno ime se godinama nalazi na tjeralici Interpola.

Tošić je pobjegla iz kućnog pritvora prije nego je dobila poziv na izdržavanje kazne od dvije i pol godine zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrala 2006. godine u Lukavici.

Nakon uhićenja Darka Eleza u Beogradu po međunarodnoj tjeralici iz BiH, zbog istrage o likvidaciji Miloša Ostojića i Siniše Miličevića Tigra, povlači se pitanje i drugo dvoje bjegunaca, odnosno njegovog brata Davora i Slobodanke Tošić Boba koja mu je jako bliska, a osuđena je u Sudu BiH na dvije i pol godine zbog kaznenog djela zločinačkog udruživanja u vezi s kaznenim djelom teškog ubojstva, piše Avaz.

Ona je, pretpostavlja se, pobjegla za Srbiju odmah nakon što je Sud BiH izrekao pravomoćnu presudu. Nalazi se na crvenoj Interpolovoj tjeralici zbog pomaganja Darku Elezu u pokušaju ubojstva svog bivšeg kuma Đorđa Ždrale.

Sve se odigralo travnja 2006. godine, a prema navodima optužnice njena uloga bila je da u naselju Vranješ u Istočnom Sarajevu namami žrtvu na mjesto gdje su u zasjedi čekali, kako se tada sumnjalo, Darko Elez i Branimir Minić.

Aldijana Dizdarević

ovo su žene iz bih za kojima je interpol raspisao crvenu tjeralicu – tntportal.ba

Aldijana Dizdarević je iz Velike Kladuše. Rođena je 15. siječnja 1986. godine, a država koja traži njeno izručenje je BiH. Razlog – pokušaj ubojstva.

Međunarodna tjeralica za njom raspisana je po nalogu županijskog suda u Bihaću u kolovozu 2015. godine.

Osumnjičena je da je 14. rujna 2011. godine uvečer u mjestu Kumarice kod Velike Kladuša iz ručno izrađene puške, takozvane kubure, kalibra 16 milimetara, ispalila hitac prema N.S. (29) iz Velike Kladuše koji je tada zadobio teške ozljede.

(www.jabuka.tv | Foto: Avaz)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU