20 C
Sarajevo
Utorak, 5 srpnja, 2022

  Ovogodišnji SiSB okupit će više od 200 sudionika

  Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta 21. i 22. svibnja ugostit će 36  predavača i izlagača te više od 200 sudionika (uživo i online) na Simpoziju studenata bioloških  usmjerenja – SiSB 2022. 

  Plenarna izlaganja održat će doc. dr. sc. Kristina Pikelj, na temu „Hoće li plaže preživjeti  klimatske promjene?” te prof. dr. sc. Dubravka Hranilović s temom „5-hidroksitriptofan – dr. Jekyll i mr. Hyde središnjeg živčanog sustava”. Uz šestero stručnih izlagača, s različitih  zagrebačkih fakulteta (Prehrambeno-biotehnološkog, Agronomskog, Veterinarskog i  Medicinskog), izlagat će i više od tridesetero studenata, većinom dobitnika Rektorove nagradu Sveučilišta u Zagrebu za prethodnu akademsku godinu. Svoja istraživanja studenti će predstaviti i u sedam izlaganja postera. Također, u sklopu Simpozija održat će se i dvije panel rasprave: „Iskustva studiranja vani”, u kojoj će troje hrvatskih studenata u inozemstvu opisati  svoja iskustva te „Kuda dalje – Znanost ili industrija?”, u kojoj će svoja iskustva s katedri, ali i  s terena i laboratorija podijeliti dr. sc. Dušan Jelić, dr. sc. Lovorka Pitarević i izv. prof. dr. sc.  Zrinka Ljubešić. 

  Prvi Simpozij održan je još 2015. godine, a na dosadašnjih je šest izdanja sudjelovalo oko 330  izlagača te više od tisuću sudionika iz cijele Hrvatske, ali i bližega i daljega susjedstva (BiH,  Češke, Njemačke, Slovenije, Slovačke, Srbije, UK-a) iz različitih područja bioznanosti  (biologije, ekologije, molekularne biologije, konzervacijske biologije, biotehnologije), fizike,  kemije, kemijskoga inženjerstva, šumarstva i drvne tehnologije te medicinskih, veterinarskih i  farmaceutskih znanosti. Svakim novim izdanjem SiSB je potvrđivao svoj interdisciplinarni,  multidisciplinarni i međunarodni karakter, ne zaboravivši pritom na svoj temeljni cilj – promocija studentskih istraživanja i prilika za usavršavanje studenata u biološkim i srodnim  znanostima – koji je sadržan i u njegovom geslu: „Inspiring the next generation!” 

  Ovogodišnji SiSB održava se uz sponzorstvo tvrtki Oikon, Modepack, NEXE Grupe, Vita Lab  Nova, Bio-mi, Xellia, Studentskoga centra u Zagrebu, Studentskoga zbora PMF-a te  Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu.

  geek.hr

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttp://tntportal.ba
  TNT Portal donosi najnovije vijesti uz oglase za posao i zanimljive sadržaje kao što su recepti, horoskop, sanjalica, kvizovi i radio stanice.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU