Pao kroz prozor: Dječak s posebnim potrebama ostavljen sam u stanu
Sudsko vijeće Osnovnog suda u Bečeju prihvatilo je prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva iz tog mjesta o priznanju krivice LJ.P. (49) i Z.K. (56) zbog krivičnog djela napuštanje nemoćnog lica – četrnaestogodišnjeg dječaka koji je 19. augusta poginuo poslije pada sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj ulici u Bečeju te im je određena kazna zatvora koju će izdržavati na adresi stanovanja uz elektronski nadzor.

Protiv starateljke nesrećnog dječaka M.L. (60) postupak je i dalje u toku i ona je zadržana u pritvoru u kome se nalazi od početka procesa zbog pritiska javnosti.

– OJT u Bečeju dana 28.09.2023. godine, podnio je ovom sudu optužni prijedlog protiv optužene M.L. zbog krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i krivičnog djela napuštanje nemoćnog lica, a protiv optuženih LJ.P. i Z.K. zbog krivičnog djela napuštanje nemoćnog lica. OJT u Bečeju dostavio je sudu sporazum o priznanju krivičnog djela sa optuženom LJ.P. sa predlogom da se protiv imenovane pritvor ukine. Nakon održanog ročišta o sporazumu o priznanju krivičnog djela, sud je donio presudu te je optuženu proglasio krivom za izvršenje krivičnog djela napuštanje nemoćnog lica i osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, koju optužena treba da izdržava na adresi stanovanja uz primjenu mjera elektronskog nadzora – navode nadležni iz Osnovnog suda u Bečeju, prenosi Blic.

Dodaju da je par dana kasnije OJT u Bečeju dostavio sudu sporazum o priznanju krivičnog djela i sa optuženom Z.K.

– Povodom podnijetog predloga nakon održanog ročišta o sporazumu o priznanju krivičnog djela, sud je doneo presudu te je optuženu Z.K. oglasio krivom za izvršenje krivičnog dela napuštanje nemoćnog lica i osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koju optužena treba da izdržava na adresi stanovanja uz primenu mjera elektronskog nadzora – kažu u Osnovnom sudu u Bečeju uz napomenu da krivični postupak protiv M.L. još nije okončan, i da je pritvor protiv imenovane produžen rješenjem vanpretresnog veća tog suda.

Kako se ranije izvještavao, hraniteljka dječaka sa posebnim potrebama je na saslušanju rekla da je tog dana krenula na odmor, na more, i da je brigu o dječaku povjerila Z. K., koja joj je rođaka. O odlasku na odmor je usmeno obavijestila i Centar za socijalni rad u Novom Bečeju.

– Z. K. i njena gošća Lj. P. su bile u stanu, a onda su u jednom momentu otišle da kupe burek, a dječak je ostao sam bez nadzora. One su rekle da su se napolju zadržale manje od pola sata – ispričao je izvor upoznat sa tokom istrage.novi.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU