Papa Franjo odobrio vjernička hodočašća u Međugorje

Papa Franjo donio je bitnu odluku oko statusa Međugoja dopustivši hodočašća u ovo hercegovačko mjesto. Naglašeno je da treba paziti da ne budu tumačeno kao priznanje poznatih događaja koji još zahtjevaju ispitivanje sa strane crkve.

Ovu informaciju jutros na misi u Međugorju objavio je poseban papin izaslanik mons. Henryk Hoser, a misi je prisustovao i apostolski nuncij u BiH mons. Luigino Pezutto.

“Papa Franjo je odredio da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtjevaju ispitivanje sa strane crkve, tj da ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu”, stoji u saopćenju Pape Franje.

Isti kriterij će moći, prema pisanju Večernjeg lista, biti primijenjen na pastire svakog reda i stupnja koji žele poći u Međugorje i tamo slaviti i suslaviti na svečan način.

Međugorje i njegov status u crkvi stvar su opsežnih debata desetljećima već, ali dolaskom mons. Hosera prošle godine Vatikan preuzima kontrolu nad zbivanjima te su se ovakvi pozitivni koraci mogli i očekivati.

klix.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU