PARALIZOVAN SAOBRAĆAJ/ Radovi na putnim pravcima ugrožavaju poslodavce u TK

Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini

Tek što je proglašen prestanak prirodne nesreće izazvane korona virusom, na scenu stupa Direkcija cesta FBiH koja u najvećoj mogućoj mjeri paralizira nesmetano odvijanje saobraćaja na dionici puta Šićki Brod – Orašje, saopćeno je i Udruženja poslodavaca Tuzlanskog kantona.

radovi na putnim pravcima ugrožavaju poslodavce u tk

Osim otežanog odvijanja saobraćaja zbog izvođenja radova ogromne zastoje izaziva potpuna obustava saobraćaja kroz tunel Ormanica (za koji se ne zna kada će biti pušten u redovan saobraćaj), velike zastoje prave naizmjenična propuštanja saobraćaja na mostovima u Brgulama (općina Tuzla) i Dreniku (općina Srebrenik).

radovi na putnim pravcima ugrožavaju poslodavce u tk

Također velike štete na vozilima pričinjava i to što je sa dugih dionica u cijelosti skinut asfalt i da se na vozila prilikom odvijanja saobraćaja lijepi mnoštvo katrana što dovodi do znatnog oštećenja vozila i pričinjavanja ogromne materijalne štete.

radovi na putnim pravcima ugrožavaju poslodavce u tk

“Uzrok sporog odvijanja saobraćaja na pomenutoj dionici leži u činjenici da su od strane investitora na tunelu i mostovima angažovana po dva čovjeka i što se radovi izvode u jednoj (dnevnoj) smjeni što sasvim sigurno ne ulijeva nadu za brzim završetkom započetih radova”, ističu poslodavci.

Situaciju usložnjava i veoma toplo vrijeme. Poslodavci Tuzlanskog kantona upućuju javni poziv investitoru Direkciji cesta FBiH da pod hitno intenzivira radove na svim objektima na pomenutoj dionici. U protivnom će uslijediti pokretanje tužbi za gubitke vremena i pričinjene štete, navodi se u saopćenju. (Akta)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU