PayPal pauzirao svoje usluge u Rusiji

PayPal obustavlja svoje usluge u Rusiji kao odgovor na “nasilnu vojnu agresiju na Ukrajinu”, navodi izvješće Reutersa. Potpredsjednik ukrajinske vlade Mykhailo Fedorov objavio je na Twitteru pismo predsjednika uprave PayPala, Dana Schulmana, potvrđujući odluku tvrtke da zaustavi svoje poslovanje u Rusiji.

“U trenutnim okolnostima, obustavljamo PayPal usluge u Rusiji. Također, činimo sve što možemo da podržimo naše osoblje u Ukrajini u ovom teškom vremenu.”, naveo je Shulman.

PayPal je u Rusiji bio dostupan samo za prekogranična plaćanja. Ranije ovog tjedna prestao je prihvaćati nove ruske korisnike, a sada je donio i sveobuhvatnu odluku da u potpunosti zaustavi svoje usluge. Mjera također uključuje i uslugu prijenosa novca u vlasništvu PayPal-a – Xoom, piše The Verge.

Uz financijske sankcije koje su uveli UK, SAD, Europska unija i mnogi drugi, neki ruski korisnici možda nisu mogli koristiti svoje bankovne kartice za plaćanje putem PayPala i ranije. Sankcije su već odsjekle neke korisnike od Apple Pay i Google Pay usluga, jer ciljaju na najveće ruske financijske institucije, zabranjujući klijentima banaka plaćanje karticama u zemljama koje su uvele sankcije.


geek.hr

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU