PAZI SEX! / Nova online platforma za mlade mjesto edukacije o osjetljivim temama

Na Dan zaljubljenih, 14. februara, tačno u 12 sati zvanično sa radom počinje online platforma namijenjena mladima, u cilju podizanja svijesti i informisanja mladih o seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

Kroz priču o pubertetu, zaljubljivanju, odrastanju i prvom seksu, ova platforma pokriva sva pitanja o kojima se rijetko ili nerado govori, a prisutna su u svakom segmentu života mladih.

Platforma https://pazisex.net/ nije samo mjesto edukacije nego i online prostor u kojem mladi mogu slobodno diskutovati i postavljati pitanja koja ih interesuju o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i odrastanju. Ovom platformom doprinosimo i detabuizaciji tema o kojima mladi žele razgovarati i trebaju biti edukovani i informisani kao bi praktikovali zdravije životne stilove i bili manje izloženi opasnim i nezakonitim društvenim pojavama kao što su međuvršnjačko i rodno uslovljeno nasilje, zloupotreba droga i alkohola, seksualno zlostavljanje i druge forme nasilja koje se nerijetko dešavaju upravo u tinejdžerskom dobu.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU