15 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Pedofilija trese BiH: Starac uhapšen u Doboju, mladić u Šamcu, hapšenja širom Federacije

Osamdesettrogodišnji J.N. sa područja Doboja je u tri navrata prošle godine iskoristio odsustvo njenih roditelja i s namjerom da zadovolji polni nagon svoju dvanaestogodišnju unuku dodirivao po tijelu, a kada bi se preplašena djevojčica otrgla, on bi joj prijetio, te psovao, pišu Nezavisne.

Starac je uhapšen u utorak, a nakon kriminalističke obrade, koja je obavljena u Policijskoj upravi Doboj, predat je u nadležnost ovdašnjeg Okružnog javnog tužilaštva na dalje postupanje.

“U razgovoru sa dvanaestogodišnjakinjom otkriveno je da nešto nije u redu i da curica ima halucinacije, odnosno da je teškog psihičkog stanja. Obaviješten je Centar za socijalni rad i tako je klupko počelo da se odmotava”, navodi naš izvor, uz napomenu da je starac kao lukavi predator koristio svaku priliku kada roditelji odu od kuće i nasrtao na djevojčicu, koja sada svakodnevno preživljava traume.

S obzirom na to da se radi o djetetu mlađem od 15 godina i da je slučaj veoma osjetljiv, iz dobojske policije nisu otkrivali više detalja.

U saopštenju za javnost Policijske uprave Doboj naveli su da je protiv J.N. podnesen izvještaj dobojskom tužilaštvu o izvršenom krivičnom djelu obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

“Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je tokom 2018. godine, u namjeri zadovoljavanja svog polnog nagona, znajući da je dijete maloljetno i da je mlađa od 15 godina, te da postoji velika nesrazmjera u zrelosti i u uzrastu između njih dvoje, dodirivalo oštećenu po raznim dijelovima tijela, a potom istoj prijetilo i govorilo pogrdne riječi, nakon što se u sva tri slučaja od istog otrgnula i uspjela pobjeći”, navodi se u saopštenju.

- Oglašavanje - pedofilija trese bih: starac uhapšen u doboju, mladić u šamcu, hapšenja širom federacije

Prema važećem Krivičnom zakoniku RS, pohotnom starcu prijeti zatvorska kazna od najmanje osam godina.

Nakon hapšenja, kako saznajemo, starac se branio ćutanjem i tokom saslušanja je bio manji od makovog zrna.

Ovo juče nije bio jedini slučaj koji je šokirao javnost, već je i šamačka policija uhapsila dvadesetosmogodišnjeg Iliju D. iz Pelagićeva zbog sumnje da je u Šamcu počinio krivično djelo zadovoljavanje polnih strasti pred djetetom.

Kako saznajemo, roditelji devetogodišnje djevojčice prijavili su policiji da je nepoznat muškarac zaustavio automobil pored djevojčice i kroz prozor ju je pitao gdje se nalazi neki objekat, a prilikom obraćanja se samozadovoljavao.

“Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do izvršioca ovog djela, kojeg su uhapsili. Tokom kriminalističke obrade I.D. (28) priznao je izvršenje djela”, naveli su iz Policijske uprave Bijeljina.

Kako saznajemo, muškarac je osim ovog djela priznao i da mu to nije prvi put da se samozadovoljava pred djevojčicama, već da je to i ranije radio.

Prema našim saznanjima, policiji je priznao da je u nekoliko navrata zaustavljao auto pored djevojčica starosti 10 do 12 godina i samozadovoljavao se pred njima.

O svemu je obaviješten tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, a kako nezvanično saznajemo Iliji D. je određen pritvor.

​”Predator” uhapsio predatora s oko 1.000 datoteka

U nastavku akcije “Predator” 28. maja policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona uhapsili S.Dž. iz Gradačca, kojeg dovode u vezu sa krivičnim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika zbog pornografije.

Uhapšeni je osumnjičen da je u do sada neutvrđenom periodu putem interneta i aplikacije Bitorrent pribavljao i pohranjivao na ličnom računaru fotografije i video-sadržaje seksualno eksplicitne tematike u kojima su glavni akteri djeca.

Izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni i oduzeti računar, elektronski i optički mediji za pohranu podataka u digitalnom obliku, na kojima je pohranjeno više od 1.000 datoteka sa gorenavedenim sadržajem, te drugi predmeti.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima