Pendeš primila u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš primila je danas u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a generalmajora Martina Dorfera, kojem je zahvalila na njegovom doprinosu i angažmanu tokom mandata, te pomoći EUFOR-a u BiH Oružanim snagama BiH, kroz realizaciju programa saradnje na zajedničkim projektima i aktivnostima.

Pendeš je istakla značaj kontinuirane podrške EUFOR-a Oružanim snagama BiH u procesu daljnjih aktivnosti reforme odbrane i izvršenja zakonom definirane misije i zadataka.

U tom smislu, ministrica Pendeš naglasila je značaj zajedničke obuke i vježbi, kao i aktivnosti LOT timova EUFOR-a i saradnje s lokalnom zajednicom, te doprinos EUFOR-a u procesu rješavanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, gdje je, po riječima ministrice Pendeš, napravljen značajan iskorak.

General Dorfer je također zahvalio na ukazanom povjerenju, dosadašnjoj izuzetno dobroj i profesionalnoj saradnji tokom realizacije zajedničkih aktivnosti OSBiH i EUFOR-a za vrijeme njegovog petnaestomjesečnog mandata u BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU