Petar Banović pobjednik X.Uskršnjeg turnira u tucanju jaja “Rankovići 2024”


Oduvijek je bila stvar prestiža imati za Uskrs najtvrđe jaje. U nekim krajevima ta prestiž prerasla je u natjecanje i nadigravanje u kojem se za 30 jaja daje i više od 1000 maraka, a kokoši koje imaju dobar gen postižu veću cijenu od teleta.

Tradiciju turnira u tucanju jajima čuvaju i na selu Rankovići kod Novog Travnika, gdje se za Uskrs organizira sad već tradicionalni i jubilarni X. turnir.

Ove godine najbolji u Rankovićima bio je mladi Petar Banović, koji je dokazao da Banovići oduvijek imaju “tvrdih” jaja iz svog kokošinjca.

Petar je u finalu pobjedio Roberta Milanovića, koji je jaja donio s druge strane Vilenice, od svog punca Špire, ali mladi Banović ipak ga je savladao u finalnom natjecanju.

Zlatno i najtvrđe jaje Petar je na kraju poklonio svom didi, da se i on može hvaliti da ima tvrdih jaja.

petar banović pobjednik x.uskršnjeg turnira u tucanju jaja “rankovići 2024” petar banović pobjednik x.uskršnjeg turnira u tucanju jaja “rankovići 2024” petar banović pobjednik x.uskršnjeg turnira u tucanju jaja “rankovići 2024” petar banović pobjednik x.uskršnjeg turnira u tucanju jaja “rankovići 2024” petar banović pobjednik x.uskršnjeg turnira u tucanju jaja “rankovići 2024” petar banović pobjednik x.uskršnjeg turnira u tucanju jaja “rankovići 2024”

TNTportal.ba

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU