Pitka voda prioritet Novog Travnika

Na inicijativu načelnika Stjepana Duje danas je u Općini Novi Travnik održan je radni sastanak sa predstavnicima Javnog poduzeća  Regionalni vodovod „Plava voda“.

 Prvi tematski sastanak  organiziran je kako bi se razmijenile informacije o svim fazama  realizacije kako je kazao načelnik Općine: „ ovog izuzetno važnog projekta i kako bi  se građanima moglo konačno reći kada će piti  „Plavu vodu“.

pitka voda prioritet novog travnika
pitka voda prioritet novog travnika

Načelnik Stjepan Dujo istaknuo je da je njegov prioritet građanima Novog Travnika osigurati  dovoljnu količinu kvalitetne,čiste vode.

Prema riječima direktora JP  Regionalni vodovod „Plava voda“ gospodina  Ernada Ganića  do rješenja se neće doći lako jer su pred svim uključenim akterima u proces realizacije projekta „Plava voda“ brojni koraci ali da se zajedničkim aktivnostima ovaj izuzetno važan projekt može provesti. Gospodin Ganić istakao je da se o projektu počelo govoriti ranih 80-tih godina prošlog stoljeća, kada su krenuli i prve planske aktivnosti. Trenutno, najaktualnije pitanje je realizacija faze eksproprijacije zemljišta te usklađivanje dinamike projekta sa financijskim  sredstvima koja se doznačuju od sudionika projekta i  EBRD-a.

pitka voda prioritet novog travnika
pitka voda prioritet novog travnika

Na inzistiranje sudionika sastanka g. Ganić  nije mogao precizno reći kada bi  „Plava voda“ mogla stići u Novi Travnik ali da se okvirno očekuje da to bude 2025. godina.

„ Neće biti lako ni jednostavno riješiti pitanje vode u Novom Travniku“ istako je načelnik Dujo te naglasio kako je to pitanje jedno od ključnih koje želi riješiti te će na ovu temu u budućnosti biti organizirano više sastanaka sa svima onima koji mogu dati doprinos u rješavanju  pitke vode u našoj općini.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU