Petak, 5 ožujka, 2021

Pivovare u Njemačkoj morale baciti pivo vrijedno brojne milijune eura

Brojne njemačke pivovare upozorile su u otvorenom pismu na katastrofalne posljedice koronakrize i lockdowna na proizvođače točenog piva, do te mjere da je, navode, u opasnost doveden opstanak dijela UNESCO-ove nematerijalne baštine u Njemačkoj.

Kafići, kavane, restorani zatvoreni su u Njemačkoj već mjesecima, objašnjavaju u otvorenom pismu, objavljenom na stranicama Njemačkog saveza pivara, što je dovelo do toga da proizvođači piva jedva da uspiju išta prodati od piva namijenjenog točenju u ugostiteljskim objektima.

Objasnili su da se ne održavaju čak niti svečanosti kao mjesta na kojima se pivo toči u kriglama u ogromnim količinama.

- Oglašavanje -

“Proizvodi u vrijednosti brojnih milijuna eura, čiji je datum upotrebe istekao, već se ranije morao uništiti”, objasnili su.

Pivovare u pismu ne apeliraju samo na pomoć sebi, nego upozoravaju i na stanje s poljoprivrednicima na čijem radu počiva proizvodnja piva. Upozorili su da 1500 poljoprivrednika navodi da do sada nisu uključeni u programe pomoći, te da, ako vlada u Berlinu i vlade po pojedinim regijama Njemačke ciljano i brzo ne reagiraju, “mnogim pogonima prijeti nesolventnost”.

Proizvođači piva u Njemačkoj navode i to da je u ožujku 2020. UNESCO priznao tradicionalnu proizvodnju piva u ovoj zemlji za nematerijalnu kulturnu baštinu, koja je sada “akutno ugrožena”.

Oni se pozivaju na Statističku saveznu službu, pa iznose i podatak da je u 2020. godini u Njemačkoj prodano 5,5 posto manje piva nego godinu ranije. Manjak po toj računici u ogromnom dijelu ide upravo na račun piva koje se prodaje za točenje, prenosi N1.

Izvorni članak

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Pivovare u Njemačkoj morale baciti pivo vrijedno brojne milijune eura

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x