Planinari uživali u “Stazama Erika Brandisa”


Planinarska tura “Stazama Erika Brandisa” u organizaciji Planinarsko Drustvo “Paklarske Stijene” Travnik uspješno je provedena. Planinari su uživali u ugodnom vremenu i prelijepim pogledima sa jedne od najljepših bosanskohercegovačkih planina.

Planinarska tura preko planine Vlašić stazama Erica Brandisa zaista je jedna od najljepših tura u tom području, ali i fizički teška te zahtijeva dobru kondiciju. Tura je duga oko 13,0 km i visinska razlika iznosi oko 1200 metara iznad razine mora, stoga je važno da se pripremite fizički i psihički za ovu avanturu.

Osim pripreme za fizičku izdržljivost, važno je i da se opremite adekvatnom planinarskom opremom. Preporučuje se da ponesete odgovarajuće cipele za planinarenje s čvrstim potplatom i podrškom za gležanj, te odjeću koja će vas zaštititi od hladnoće, sunca i vjetra (krema za lice, sunčane naočale …). Također, preporučuje se nošenje ruksaka s dovoljno vode i hrane za cijeli dan (sendvič i čokoladice…)

planinari uživali u “stazama erika brandisa” planinari uživali u “stazama erika brandisa” planinari uživali u “stazama erika brandisa”

Program ture:

Polazak je bio danas u 08:00 sati Zavičajnog muzeja Travnik

Travnik 508 m.n.v. Stari grad- Bukovica kapela sv. Ivana Krstitelja 915 m.n.v. Opis: najteži uspon. Savladava se visinska razlika od 400 m na razdaljini od 2,5 km.

Kapela sv. Ivana 915 m.n.v. Planinarski dom “Konjska” 1353 m.n.v. Opis: put od kapelice dalje vodi preko livada, sela Velika Bukovica u kome se nalazi i izvor hladne vode. Slijed blaži uspon, ne baš tehnički zahtjevan. Razdaljina od kapelice do doma je cca 2,7 km.

PD “Konjska” 1353 m.n.v. PD “Devečani” 1763 m.n.v. Opis: na ovom dijelu rute, moguć je snijeg, jak i hladan vjetar. Najduža ruta 6,7 km)

PD “Devečani” 1763 m.n.v. -PD “Erik Brandis” na Galici 1509 m.n.v. Opis: dužina rute je cca 2,5 km

Ručak je osiguran za sve sudionike planinarske ture u planinarskom domu Erik Brandis na Galici.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU