Planiramo uskoro i postavljanje “Spomenika ljubavi” u Vitezu

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza je udruga koja je u nešto više od dvije godine posjetila više od 200 obitelji na području Viteza i središnje Bosne te pomogla im na razne načine, piše Večernji list BiH.

– Ovog ljeta pokrenuli smo akciju obilaska starih, usamljenih, bolesnih i općenito osoba kojima je naša prisutnost i pomoć potrebna. Planiramo posjetiti što veći broj obitelji i pomoći im na razne načine, ali ono što je najvažnije – pružiti im istinsku blizinu i toplinu susreta – rekao je za Večernji list BiH predsjednik Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni Mateo Marić.

Kada je u pitanju financiranje svih aktivnosti koje provode, Marić kaže kako su posebno zahvalni njihovim dobročiniteljima, gospodarstvenicima i svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

– Dobra koordinacija s gospodarstvenicima i političkim subjektima od iznimne je važnosti za uspješno realiziranje projekata i aktivnosti. Naša Udruga je u koordinaciji s gospodarstvenicima s područja Viteza, načelnikom Viteza Borisom Marjanovićem i aktualnim ministrom zdravstva i socijalne politike Antom Matićem realizirala mnoge projekte i aktivnosti na području Viteza, a sve kako bi naša sredina bila ugodnija za život. I smatram da je to pravi put za uspješno realiziranje projekata – objasnio je Marić.

Kaže kako se može primijetiti da sve više ljudi traži njihovu pomoć.

– Što je Udruga aktivnija u humanitarnom radu, tako je i veća potreba za našom pomoći. Zadnjih nekoliko dana smo dobili mnogo zahtjeva za pomoć u ogrjevu jer je to jedna od najskupljih stavki za sve obitelji. Sve zahtjeve pokušavamo realizirati koliko nam to dozvoljavaju naše mogućnosti. Iako je zahtjeva puno i iako su nekad preteški za realiziranje, trudimo im se udovoljiti – navodi Mateo Marić.

Humanitarni rad, kako je objasnio, ima dvije strane medalje.

– Mene kao osobu ispunjava humanitarni rad i djelovanje u njemu jer ono što učinim drugome, trudim se da to učinim iz dubine svoga srca. U životu se vodim Božjom zapovijedi ljubavi – “Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe” i to mi je životni moto kojim se ponosim i koji ponosno ističem. A ona druga strana medalje je taj križ koji nosi humanitarni rad – koliko god čovjek činio za druge, uvijek će to za nekoga u očima biti malo i zapravo nevažno. Ali onaj tko zaista zna što je humanitarni rad, on će to razumjeti. A ako je humanitarni rad križ, a ja dio toga, isto tako sam ponosan jer nema uskrsnuća bez križa – objasnio je što sve nosi posao volontiranja.

Ističe kako Udruga u idućem razdoblju planira postavljanje “Spomenika ljubavi” u Vitezu za koji smatraju da će biti jedna od turističkih atrakcija za posjetitelje.

– U tijeku je restauracija “Društvenog doma” u Mjesnoj zajednici Gaćice u Vitezu. Udruga također planira nastaviti s interaktivnim radionicama, humanitarnim akcijama, edukacijama i mnogim drugim projektima od važnosti za mlade i sve žitelje Viteza i središnje Bosne – rekao nam je Marić.

Pozvao je sve mlade da im se jave i priključe u radu za dobrobit cijele društvene zajednice u kojoj živimo.

www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU