6.6 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Planovi i aktivnosti u Ragbi klubu “Čelik”

Početkom 2017. godine Ragbi klub “Čelik” pokrenuo je školu ragbija sa ciljem omasovljena ovog sporta ne samo u Zenici već i u drugim gradovima u BiH poput Mostara. Rezultati ovog rada vrijednih entuzijasta iz Ragbi kluba “Čelik” već su vidljivi. 

Mlade selekcije redovni učesnici su međunarodnih turnira u Italiji i  Francuskoj. Ove godine uspješno su nastupili i u ligi mladih Ragbi saveza Srbije.

To nam je jedina šansa i nada da ragbi opstane u BiH. Nažalost zbog nedostatka ostalih klubova u BiH koji imaju mlađe kategorije, mi smo bili prinuđeni, ali nama to znači mnogo, odigrali smo kompletno prvenstvo koje je organizovao Ragbi savez Srbije. Naši su dječaci i djevojčice od 12, 14, 16 i 18 godina ravnopravno su učestvovali i ostvarili zapažene rezultate. Takođe učestvovali smo u okviru Dalmatinske lige za mlade gdje su naši dječaci i djevojčice od 6, 8, 10 i 12 godina takođe postigli dobre rezultate“, izjavio je Mirza Oruč, trener i član Upravnog odbora Ragbi kluba “Čelik”.

Jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, Ragbi klub „Čelik“ Zenica, i tokom ljetnjih mjeseci nastavlja sa školom ragbija na terenima Kamberovića polja. Termini su utorkom i četvrtkom od 18 sati a iz ovog sportskog kolektiva pozivaju sve od 6 do 18 godina starosti da dođu i da osjete čari jajolike lopte, uz napomenu da je škola ragbija besplatna.

  Zenički izviđači ovogodišnje taborovanje u kampu na Boračkom jezeru počinju 11. jula

To je jedna dobra prilika da naši mladi budući sportaši provedu dobar dio slobodnog vremena u korisnoj aktivnosti i da na taj način provedu slobodno vrijeme. Kome se svidi sport i ragbi mogu ostati u ragbi klubu “Čelik” i nastaviti svoju sportsku karijeru“, kazao je za Zenicainfo.ba, Mirza Oruč.

U Ragbi klubu “Čelik” tokom ljetnih mjeseci pripremaju još nekoliko zanimljivih programa. U augustu u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica na Gradskim bazenima Crkvice održaće turnir „Ragbi na pijesku“, a u saradnji sa zeničkim Izviđačima na Boračkom jezeru biće organizovan „Ragbi kamp za najmlađe“. (M. P.)

The post Planovi i aktivnosti u Ragbi klubu “Čelik” appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU