Pljačkašu banke u Mostaru određen pritvor – TNTportal.ba

Županijski sud u Mostaru odredio je Mariju Brkiću (1990.) iz Mostara pritvor u trajanju od najdulje jednog mjeseca.

Kako je priopćeno iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, Brkiću je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da je kao supočinitelj počinio kazneno djelo ”razbojništvo” u stjecaju s kaznenim djelom ”neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje” i kaznenim djelom ”nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”.

Osumnjičenom Mariju Brkiću stavlja se na teret da se 1. rujna 2023. godine oko 13:15 sati u Mostaru, na adresi Bišće polje b.b., zajedno s njemu poznatom muškom osobom, dovezao motociklom marke Gilera, kojim je upravljao osumnjičeni, nakon čega su s kacigama na glavi, rukavicama na rukama i pištoljima u rukama ušli u prostorije banke Ziraat Bank.

Brkić je prvi ušao u banku držeći pištolj u ruci, a odmah za njim i druga maskirana nepoznata muška osoba, nakon čega je osumnjičeni, držeći pištolj u ruci, isti usmjerio prema djelatnicima, govoreći ”Ovo je pljačka”, da bi potom razoružao djelatnika zaštitarske tvrtke S.R. i od istog uzeo pištolj, te mu je naredio da legne na pod, dok je druga maskirana nepoznata osoba ušla iza pulta, usmjerila pištolj u djelatnika banke S. M..

Nepoznata osoba je u torbu spremila 50.598 KM nakon čega se udaljila iz banke prema motoru gdje ga je čekao osumnjičeni Mario Brkić, pa kako motocikl nije uspio staviti u pogon, uz prijetnju pištoljem, zaustavili su nailazeće vozilo Cady i djelatnike poduzeća ”HP Investing”, izbacili ih iz vozila, te su u otuđenom vozilu napustili mjesto događaja.

Opljačkana banka u Mostaru

Osumnjičeni se dalje tereti da je 20. prosinca 2023. godine u 8:30 sati u Ulici Gojka Vukovića br. 98, u Mostaru, prilikom pretresa kuće, bez dozvole posjedovao pištolj marke Bereta XPX, te spremnik s 15 komada streljiva 9 x 19 mm, 12 komada raznog streljiva, raznih kalibara, pakiranje sa streljivom raznih kalibara 77 komada metaka, koje streljivo i pištolj su mu oduzeli prilikom pretresa policijski službenici PU Mostar.

Osumnjičeni Mario Brkić je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora, priopćilo je Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a.

Županijski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Mariu Brkiću, iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji sa MUP-om HNŽ-a nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU