6.5 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Pobjednik 3. IT takmičenja Sead Smailagić ide po zlato u New York

Treće IT takmičenje na nivou BiH iz Microsoftovih alata: Word, Excel i PowerPoint, kao dio Svjetskog Microsoft Office Specialist takmičenja održano je danas na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Najviše bodova osvojio je učenik Srednje elektrotehničke škole iz Tuzle Sead Smailagić. Tom pobjedom Smailagić se plasirao na svjetsko Microsoft Office Specialist, koje će biti održano u New Yorku, krajem jula.

Drugo mjesto je osvojila učenica Prve gimnazije Sarajevo Amra Kodžaga, dok je treće mjesto zauzeo učenik Srednje elektrotehničke škole iz Mostara Zaim Mehić.

– Glavni cilj takmičenja je bio da motiviramo učenike i studente da unaprijede nivo znanja i vještina iz osnovnih kompjuterskih alata, te ih dodatno na taj način osnažimo za tržište rada ili pokretanje vlastitog biznisa – kazala je izjavila organizatorica takmičenjaje i članica Katedre za Menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Amra Kapo.

Dekanica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Jasmina Selimović istakla je da je na takmičenju učestvovalo 40 mladih ljudi iz Banja Luke, Mostara, Tuzle i Sarajeva, koji su na predkvalifikacijskim takmičenjima u svojim gradovima pokazali najbolja znanja iz osnovnih kompjuterskih vještina.

– Prošle godine u SAD-u takmičar iz Tuzle je osvojio bronzanu medalju. Ove godine ne očekujemo ništa manje. IT je budućnost svijeta u kojem živimo i upravo ove generacije treba da budu kreatori budućih tehnoloških pravaca. Stvaranjem pretpostavki za sticanje najsavremenijih znanja i vještina iz oblasti IT-a, dajemo priliku našim mladim ljudima da postanu konkurentni na svjetskom tržištu rada i budu najbolji u onome što vole da rade – zaključio rukovodilac Katedre za Menadžment i informacione tehnologije Zlatko Lagumdžija, saopćeno je iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

- Oglašavanje - pobjednik 3. it takmičenja sead smailagić ide po zlato u new york

(FENA) M.B.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima