Poboljšajte varenje i imunitet: Ovo suvo voće je najbolje da jedete zimi

Suvo voće se preporučuje zimi za bolje varenje i bolji imunitet.

Zimi treba da povedemo računa o zdravlju i imunitetu.

Stručnjaci poručuju da je najbolje da se fokusiramo na prirodne namirnice, koje mogu očuvati naše zdravlje u hladnim danima.

Ništa se ne može porediti sa sušenim voćem kada je u pitanju održavanje zdravlja i kontrola težine tokom zime i praznične sezone. Stručnjaci preporučuju koje suvo voće je najbolje da jedete zimi. Otkrijte i njihove prednosti.

Suvo grožđe

Suvo grožđe su u suštini sušene sjemenke grožđa i unose prirodno sladak ukus u vašu ishranu. Suvo grožđe bogato je gvožđem, što pomaže u prevenciji anemije. Sadržaj vlakana takođe pomaže kod varenja i održava sitost.

Suhe urme

Urme su sladak i hranljiv dodatak vašoj ishrani. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, čime pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi i kontroli težine.

Urme su bogate kalcijumom i kalijumom, podržavaju zdravlje kostiju i funkciju mišića.

Suhe šljive

Suve šljive poznate su po tome što podržavaju zdravlje probave.

One su prirodni laksativ, korisni u prevenciji zatvora, što je prilično čest problem tokom zimskih mjeseci. Bogate su antioksidansima, koji se bore protiv upale i doprinose opštem blagostanju.

Suhe kajsije

Uz svaki zalogaj daje energičan slatki voćni ukus. Suve kajsije su plodan izvor vitamina A i C koji jačaju imunitet, što je suštinski faktor tokom zimske sezone.

Ovi vitamini su dobri za zdravlje kože i vida. Evo zašto su sušene kajsije odličan dodatak vašoj ishrani.

Uključivanje ovih suvih poslastica u svoje obroke tokom praznične sezone je mudar izbor ne samo za zdravlje, već i za cjelokupno uživanje u ovo doba godine.

Dajte sebi prirodan izvor energije, posebno važan u hladnoj sezoni kada nam je potreban višak energije. Pored toga, oni su od pomoći u borbi protiv stanja uobičajenih zimi, kao što su anemija i zatvor, zahvaljujući svom sadržaju gvožđa i vlakana, piše Sensa.rs.

novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU