Počela hapšenja osoba koja uništavaju oslikane reklame na vozilima javnog prevoza

Preduzeće GRAS svakodnevno se susreće s različitim vidovima uništavanja vozila, a sve češće je u pitanju vandaliziranje oslikanih reklama na tramvajima i trolejbusima, što ovome preduzeću nameće niz problema. Policija Kantona Sarajevo sinoć je izvršila privođenja nekoliko lica osumnjičenih za ovaj vid vandalizma, i trenutno rade na utvrđivanju njihovih identiteta, saopštila je Info Media Group.

Ranije neidetifikovane osobe preko reklama na vozilima gradskog prevoza ispisuju grafite, čime nanose značajnu materijalnu i reputacijsku štetu, kako po sam GRAS, tako i po kompaniju Info Media Group, koja vrši zakup površina za plasiranje reklamnih poruka na vozilima.

Policijski organi intenzivno rade na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, vrše privođenja i saslušavanja lica osumnjičenih za ova krivična djela, a osobe za koje se utvrdi da su oštetili vozila GRAS-a biće predviđene visoke novčane, ali i zatvorske kazne.

Kompanija Info Media Group oštro osuđuje svaki čin vandalizma i intencionalnog uništavanja javne imovine, jer osim pričinjene materijalne štete dovode u pitanje i redovno odvijanje javnog gradskog saobraćaja, te nanose finansijske posljedice oglašivačima koji su zakupili ovaj javni prostor.

Info Media Group naglašava da za usluge plasiranja reklama uredno plaćaju poreze i na vrijeme izmiruju sve obaveze, te apeluje svim građanima da se odgovorno odnose prema vozilima javnog gradskog prevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro, navedeno je u saopštenju.

počela hapšenja osoba koja uništavaju oslikane reklame na vozilima javnog prevoza
počela hapšenja osoba koja uništavaju oslikane reklame na vozilima javnog prevoza
grafiti na vozilima gras-a

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU