POČELA JE ZVANIČNA SEZONA BLIZANACA: Dolaze burne promjene, ovi datumi su najkritičniji

Svake godine slušamo negativne stvari o sezoni Blizanaca. Često ih opisuju kao dvoličnu, dualističnu i neskladnu, ali ta percepcija nije tačna.

Ako pažljivo pogledamo srž sezone Blizanaca (između 20. maja i 20. juna), otkrićemo energiju koja je živahna, duhovita i inteligentna. Blizanci su otvoreni i slobodni, te obećavaju da će i ove godine donijeti spektakl.

Tarot čitač Blu Džun opisuje sezonu Blizanaca riječima: „Baš kao što se zemlja odmrzava nakon zime, naše društvene tendencije također procvjetaju. Početkom sezone Blizanaca, postajemo besprijekorni u razgovoru. Merkur vlada komunikacijom i intelektom, a to se odražava u svim društvenim aspektima naših života. Pripremite se za vođenje zabave s lakoćom!“

Veče zabave nije jedina stvar koja će nas motivisati. Tokom posljednjeg mjeseca proljeća, također ćemo imati želju da završimo sve zadatke. Važno je da ne žurimo i pažljivo ulažemo dodatni trud u projekte. Brzopletošću dolaze greške. Stoga je bolje posvetiti dodatne sate radu kako bi sve bilo obavljeno pažljivo. Blizanci su poznati po svojoj pažljivosti prema detaljima, pa iskoristimo tu energiju. Preciznost i metodičnost su ključne.

Dvostruka priroda sezone Blizanaca također nosi brojne prednosti, omogućavajući nam različite perspektive. Možemo sagledati situacije, prijateljstva i partnerstva iz različitih uglova. U ovom periodu možemo bolje razumjeti i prihvatiti druge poglede – čak i ako se ne slažemo s njima. Nismo osuđeni na tvrdoglavost, već možemo pozdraviti nove spoznaje i ideologije. Razina prihvatanja je visoka, što može spojiti ljude različitih stajališta.

Mnogo kritičnih astroloških datuma ovog mjeseca

Sunce je ušlo u znak Blizanaca 20. maja, pojačavajući našu želju za komunikacijom, druženjem s prijateljima i beskrajnom zabavom.

Pun Mjesec u Strijelcu izlazi 23. maja, otvarajući prostor za istraživanje različitih filozofija i izazivanje naših sistema vrijednosti. Kasnije tog dana Venera ulazi u znak Blizanaca, omogućavajući nam da pristupimo romantičnim odnosima s intelektualnim pristupom.

Srećna planeta Jupiter ulazi u znak Blizanaca 25. maja, proširujući naše društvene krugove i povezujući nas s osobama koje najbolje odgovaraju našem biću.

Informisani i radoznali Merkur prelazi u znak Blizanaca 3. juna, donoseći nam važne vijesti i informacije koje će nas intrigirati.

Sunce i Venera se spajaju u znaku Blizanaca 4. juna, stvarajući godišnju vezu dviju planeta. Ovaj aspekt poznat je kao “zvjezdani trenutak Venere” (izraz koji je stvorila astrologinja Ariel Gatman), pružajući nam priliku za istraživanje vlastitih emocija. Tog istog dana, Merkur i Jupiter se povezuju u znaku Blizanaca, gurajući nas da istražujemo međuljudske odnose i hraneći našu glad za znanjem, navodi Refinery29.

Sunce i Merkur se susreću u znaku Blizanaca 14. juna, formirajući astrološki aspekt poznat kao “kazimi”, što znači “srce Sunca”. To je moćno vrijeme za planiranje budućnosti, potpisivanje ugovora i uspostavljanje partnerstava.

Merkur i Venera ulaze u znak Raka 17. juna, stavljajući naglasak na osjetljivost, intuiciju i nježnost u našim mislima i srcima. Merkur i Venera se također susreću tog dana kako bi unijeli eleganciju i mir u naše živote.

Nadolazeće nedjelje obilovat će energijom Blizanaca – od Sunca, preko Merkura, pa do Venere i Jupitera. Međutim, prisustvo Saturna i Neptuna u znaku Riba povremeno može donijeti napetost. Saturn može izazvati osjećaj ograničenosti ili nesigurnosti, dok Neptun može uzrokovati umor ili konfuziju. No, vjerovanjem u sebe i svoje vizije možemo prevladati ove negativne senzacije i iskoristiti višu vibraciju ovih planeta, dodajući odlučnost ili disciplinu iz Saturna i inspiraciju ili sanjivost iz Neptuna.

Datumi koje treba imati na umu su:

8. jun: Venera je u kvadratu sa Saturnom, što može uticati na naše finansije.

9. jun: Sunce pravi napet aspekt sa Saturnom, što može uticati na naše samopouzdanje.

10. jun: Merkur oštro aspektuje Saturna, ograničavajući našu sposobnost komunikacije.

16. jun: Venera se suočava s Neptunom, pojačavajući naše fantazije.

17. jun: Merkur i Neptun se susreću, potičući našu maštu.

20. jun: Sunce i Neptun se spajaju, čineći da sanjarenje postane dio naše svakodnevice.

Sve promjenljive i prozračne planete mogu pojačati osjećaj anksioznosti. Ukoliko vi ili neko koga poznajete osjećate preopterećenost, važno je otvoreno porazgovarati. Prijate
Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU