-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Počela manifestacija ” Meokrnje 2019. godine “

  ()

  Učenjem jasina i dove šehidima iz odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995 i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti stradalim u oba rata, u džamijama i mesdžidima na području Biljanske doline u petak, prije džuma namaza, započela je manifestacija ” Meokrnje 2019. godine “. Uz podršku glavnog imama Salih ef. Indžić MIZ Travnik proučeni su jasini i dove.

  Također, u subotu, 20. jula 2019. godine održan je streljački kup ” Meokrnje 2019. godine ” koji je organizovao SK ” Target ” iz Travnika u OŠ ” Mehurić ” na Mehuriću kao sastavni dio programa ovogodišnje manifestacije ” Meokrnje 2019. godine “.

  Nagrade i diplome pobjednicima Streljačkog kupa ” Meokrnje 2019. godine ” bit će uručene na Moekrnju u sklopu programa manifestacije. Manifestacija ” Meokrnje ” iz godine u godinu ima sve više sadržaja što doprinosi sve većoj zainteresovanosti velikog broja antifašista koji svojim učešćem u manifestaciji doprinose širenju ideje antifašizma i očuvanja državotvornosti Bosne i Hercegovine.

  Organizacioni odbor manifestacije ” Meokrnje 2019. godine ” poziva sve građane SBK/KSB da se u što većem broju u nedelju, 21. jula 2019. godine dođu na Moekrnje i zajedno odaju počast stradalima u borcima Nardnosolobodilačke vojske u Drugom svjetskom ratu i Armije Republike Bosne i Hercegovine.

  press Organizacionog odbora ” Meokrnje 2019. “

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO