Počela realizacija projekta renoviranja dječijeg vrtića Poletarac u Tuzli

Grad Tuzla i JU “Naše dijete” su počeli realizaciju Projekta “Moderan dječiji vrtić – Renoviranje dječijeg vrtića Poletarac u Tuzli”, koji će doprinijeti poboljšanju uslova za boravak, obrazovanje i igru djece korisnika vrtića “Poletarac” u Tuzli.

Projekat je, putem Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini, Grad Tuzla kandidovao prema Ministarstvu vanjskih poslova Republike Bugarske i isti je odobren u aprilu ove godine. Ukupna finansijska vrijednost projekta je 46.000,00 KM, od čega Ministarstvo vanjskih poslova Republike Bugarske sufinansira 35.000,00 KM, a preostala sredstva su obezbjeđena od strane JU “Naše dijete”.

Projekat podrazumijeva rekonstrukciju prostorija vrtića “Poletarac”, koje djeluje u sastavu Javne ustanove “Naše dijete” u Tuzli.

Rekonstrukcijom će biti obuhvaćena zamjena postojeće dotrajale stolarije sa ugradnjom energetski efikasnih prozora na dijelu objekta “Poletarac”, čime se očekuje ostvarenje ušteda u potrošnji energije za grijanje i hlađenje objekta, kao i rekonstrukcija podova u objektu sa ciljem povećanja sigurnosti boravka djece u vrtiću, te nabavka dijela namještaja za potrebe djece.

U ovom vrtiću svake godine je upisano 50 djece korisnika vrtića, a ovaj projekat će doprinijeti poboljšanju uslova boravka i provođenja redovnih i edukativnih aktivnosti sa djecom predškolskog i školskog uzrasta.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU