Počela sanacija ulice Armije BiH u naselju Meokušnice

Nakon novog asfalta u Štrosmajerovoj i Gornjozeničkoj ulici, počeli su radovi i na sanaciji ulice Armije BiH u naselju Meokušnice.

Radove, nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radova, izvodi firma “Komgrad-Ze”, a ovo je još jedna potvrda apsolutne opredijeljenosti Gradske uprave Zenica na unapređenju infrastrukture u svim dijelovima grada.

“Otkako sam preuzeo funkciju gradonačelnika nastojimo unaprijediti sve segmente života naših građana. Od vode, rasvjete, puteva, igrališta…, svega onoga što je nekada bilo misaona imenica. Nije bilo realno za očekivati da se odmah uradi sve, zatekli smo nesređen i zapušten grad, ali evo godinu za godinom smo predano radili i Zenica poprima jedno novo lice. Provodimo projekat javne rasvjete na koju su građani čekali godinama, saniramo ulice i puteve, gradimo sportska i dječija igrališta, uljepšavamo svaki dio grada o čemu svjedoči urbani otok Londža. Sretan sam jer su mi građani sretni i zadovoljni sa onim što Gradska uprava sa mnom na čelu radi. Svakako će i sanacija ulice Armije BiH, zajedno sa prethodno saniranom Štrosmajerovom i Gornjozeničkom ulicom, uljepšati ovaj dio naselja Meokušnice, ali i unaprijediti infrastrukturu”, kaže gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Podsjetimo, ukupna vrijednost sanacije ove tri ulice, Armije BiH, Štrosmajerove i Gornjozeničke, iznosi 608.064,90 KM sa PDV-om.

Od značajnijih radova koje Gradska uprava Zenica trenutno realizira na području Zenice valja izdvojiti uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, te rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Aleja šehida. Novi asfalt urađen je i za selo Gradina, starom putu za Obrenovce, za mještane ulice Visočka u MZ Drivuša i na spoju ulica Prvomajska i Bistua Nuova. Također, uspješno je završena sanacija i asfaltiranje ulice Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, a pored toga u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU