17.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Počela velika akcija čišćenja na području općine Stari Grad

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u saradnji sa Općinom Stari Grad pokrenulo je veliku akciju čišćenja koja će trajati četiri dana.

U akciji učestvuju KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJP Sarajevo-šume, KJU za zaštićena prirodna područja, Vatrogasno društvo Vratnik, te Odjeljenje za održavanje putnih pojasa Općine Stari Grad.

“Uz pomoć naših komunalnih preduzeća i Općine Stari Grad realiziramo akciju kako bismo podigli stepen komunalne higijene i na području ove općine. Svakodnevno, tokom akcije, će na terenu biti angažovano više od 120 uposlenika javnih komunalnih preduzeća i više od 25 vozila. U saradnji sa općinama pokušavamo da detektujemo divlje deponije koje se nalaze na njihovim područjima i da ih uklonimo, kazao je Muhamed Bekto, pomoćnik ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Za sve učesnike, Općina Stari Grad osigurala je hranu i piće tokom trajanja akcije, saopćeno je iz Službe za protkol i press KS.

Lokacije za čišćenje odabrane su na prijedlog sekretara 16 mjesnih zajednica koji su delegirali krizna područja. Posebna pažnja bit će usmjerena na uklanjanje divljih deponija u ulici Nalina, zatim na Hridu i na Mošćanici.

www.tvsa.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU