Počele aktivnosti na izradi Akcionog plana za digitalnu transformaciju Grada Zenica

U okviru projekta “Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH”, koji Grad Zenica realizira u suradnji sa  GIZ-om, Lanacom, DVC Solutionom i BiT Alijansom, počele su aktivnosti na izradi Akcionog plana odnosno Mape puta za digitalnu transformaciju Grada Zenica. Inače, ovo je samo jedna u nizu od aktivnosti koje će biti provedene u okviru pomenutog projekta.

Kao prvi korak procjene digitalne spremnosti Grada Zenica, rukovodioci svih organizacionih jedinica Gradske uprave Zenica održali su uvodni sastanak sa odabranom konsultanticom dr. Lejlom Turuljom, profesoricom na Katedri za menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Sarajevo.

Naime, odabrana konsultantica će u narednom periodu provesti vrijeme u svim organizacionim jedinicama, sve sa ciljem analize utvrđenih procedura i poslova kojim se iste bave, te zajednički dati prijedloge za digitalizaciju pojedinih procesa s fokusom na korisnike.

Grad Zenica će prema metodologiji UNDP-a biti razmatran u devet kategorija – dimenzija digitalne spremnosti i to Liderstvo i upravljanje, Dizajn usluga sa fokusom na korisnika, Reforma javne uprave i upravljanje reformama, Kapaciteti, radna kultura, vještine, Tehnološka infrastruktura, Infrastruktura podataka, strategija i upravljanje podacima, Sajber-bezbjednost, privatnost, otpornost,  Legislativa i regulacija, te Digitalni ekosistem.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU