Počele probe kotlova nove Toplane Zenicapočele probe kotlova nove toplane zenica

U subotu, 8. maja 2021., Kotao 3”, jedan od tri nova gasna kotla Toplane Zenica, pušten je u probnu proizvodnju pare, obavijestili su iz ArcelorMittala.

Izuzetno mi je zadovoljstvo objaviti da je u subotu, 8. maja 2021., “Kotao 3” Toplane Zenica pušten u probnu proizvodnju pare i radi na koksni plin. Trenutno je para u našoj mreži za potrebe Koksare. Plan je da se do kraja maja završi testiranje sva tri kotla. Ovo je uistinu historijski trenutak za ArcelorMittal Zenica. Najiskrenije čestitke upućujem timu Toplane Zenica na istrajnosti i želim im sretan završetak projekta do kraja juna”, kazao je Nikhil Mehta, generalni direktor ArcelorMittal Zenica.

Zastarijeli i nepouzdani sistem grijanja koji je trenutno u upotrebi, a koji je kompanija ArcelorMittal Zenica naslijedila, trenutno je najveći izvor emisije SO2 iz fabrike čelika zbog upotrebe energetskog uglja. Novim sistemom će se eliminirati upotreba energetskog uglja te je dizajniran da zadovoljava sve relevantne EU ekološke standarde, kao i sve zakonske propise BiH, navode iz kompanije.
Prethodni članakU BiH još 101 pozitivno na koronu, 28 umrlih
Naredni članakObavijest za javnost – rad Gradske uprave Zenica u dane predstojećeg Ramazanskog bajrama

zenicainfoIzvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU