13.8 C
Sarajevo
Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Počeli radovi na izgradnji kružnog toka u Novom Travniku

Danas su počeli radovi na izgradnji raskrsnice – Kružnog toka na ulazu u Novi Travnik.

Zbog izvođenja radova autobusni i teretni saobraćaj preusmjerit će se preko magistralnog puta M16.4 na raskrsnicu Vatrogasni dom o čemu će vozači biti obaviješteni prometnim znakovima.

Novoizgrađena cesta koja čini spoj između trgovačkih centara „Best“ – „Robot“ koristit će se kao bajpas za osobna vozila odnosno putnički saobraćaj.

Autobuska stanica u ulici Stjepana Tomaševića moći će se koristiti za redovne aktivnosti ukrcaja i iskrcaja putnika.

Za redovne gradske i međugradske linije prijevoznici mogu koristiti sva postojeća autobuska stajališta izuzev autobuskog stajališta u ulici Stjepana Tomaševića.

Obzirom da se promet vozila sa ulica Mehmeda Spahe – Stjepana Tomaševića preusmjeravaju na ulice Kralja Tvrtka i Ruđera Boškovića, u vrijeme izvođenja radova na kružnom toku bit će zabranjeno parkiranje vozila u ulici Ruđera Boškovića, na potezu ispred zgrade „Doma zdravlja“.
Uređenje i osiguranje gradilišta i zone radova, sukladno zakonskim propisima, obaveza je izvođača radova i nadzornog organa a policijska stanica Novi Travnik će pojačati prisustvo policijskih službenika na kritičnim mjestima u toku izgradnje raskrsnice.


Građane i sudionike u prometu molimo za razumijevanje i poštivanje prometnih znakova koji će biti postavljeni u zoni radova, stoji u obajvi na web stranici Novog Travnika.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU