Počelo suđenje Nijemcu koji je usmrtio Šabana Šaulića

Tri godine nakon smrti legendarnog pjevača narodne muzike počelo je suđenje muškarcu koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić zajedno sa saradnikom.

Suđenje se održava u njemačkom gradu Güterslohu, a optuženi Alsin Levent tereti se za ubistvo iz nehata, opasne radnje u saobraćaju i vožnju bez vozačke dozvole, prenosi Klix.

U sudnicu je stigla i porodica Šabana Šaulića.

Novinar Deutsche Wellea ističe da je velika medijska zainteresovanost za ovo suđenje, koje bi trebalo da bude završeno tokom dana s obzirom na to da je optuženi navodno priznao krivicu.

Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić su poginuli 17. februara 2019. godine nakon nastupa u Njemačkoj. Levent, koji je inače Nijemac turskih korijena, je izazvao ovu nesreću na putu u blizini rodnog mjesta. Utvrđeno je da je prekoračio dozvoljenu brzinu, kao i da je bio pijan.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU
[td_block_7 modules_on_row="" show_date="none" show_com="none" show_review="none" show_excerpt="none" show_audio="none" show_btn="none" show_cat="none" show_author="none" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNTAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ==" sort="" category_id="_related_cat" modules_gap="5" all_modules_space="15" image_floated="" video_popup="" show_vid_t="none" excl_show="none" meta_info_align="" art_btn="10px 0px 0px 0px" modules_category="image" hide_audio="yes" pag_space="15" f_title_font_size="20" f_title_font_line_height="1.2" f_title_font_weight="500" mc1_tl="12" m6f_title_font_size="eyJwaG9uZSI6IjE3IiwiYWxsIjoiMTYifQ==" m6f_title_font_line_height="eyJwaG9uZSI6IjEuMiIsImFsbCI6IjEuMiJ9" m6f_title_font_weight="eyJwaG9uZSI6IjcwMCJ9" time_ago_txt_pos="yes" time_ago_add_txt="prije" limit="6" time_ago="yes"]