Počeo rat/ Rusija napala Ukrajinu!

Ruske ispalile su rano jutros projektile na nekoliko gradova u Ukrajini i iskrcale snage na njenne južne obale, objavili su ukrajinski dužnosnici i mediji, nakon što je predsjednik Vladimir Putin odobrio, kako je nazvao, specijalnu vojnu operaciju na istoku, prenijela je britanska novinska agencija Reuters.

Ubrzo nakon što se Putin obratio na ruskoj državnoj televiziji, u tišini prije zore u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu mogle su se čuti eksplozije.

Pucnjava je odjeknula u blizini glavnog aerodroma glavnog grada, objavila je novinska agencija Interfax, a nad gradom su se začule sirene.

– Putin je upravo pokrenuo potpunu invaziju na Ukrajinu. Mirni ukrajinski gradovi su pod udarima – rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba na Twitteru.

Eksplozije, pored Kijeva, odjekuju u Harkovu, Kramatorsku, Mariupolu, Mikolaivu i Odesi. Ukrajinski lokalni zvaničnici su javili da je Rusija započela sa okupacijom, te da eksplozije uzrokuju raketni napadi. Za sada nema informacija o stradalima, niti o tačnim lokacijama raketiranja. Nije objavljena informacija ni o tome da li su ruski vojnici prešli teritoriju područja pod kontrolom separatista.

Fakor

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU