Počinje 5. Međunarodni horski šampionat ”Lege Artis” u Tuzli

Ovogodišnji Međunarodni horski šampionat “Lege Artis” Tuzla 2020, održat će se u koprodukciji GUD “Lege Artis” Tuzla, BKC TK i RTV TK, i to u subotu 21. novembra 2020. godine

Na šampionatu, koji se zbog epidemiološke situacije održava bez publike, učestvovat će 13 horskih ansambala koji su poslali svoje snimke, a od kojih će žiri odabrati sedam najboljih horskih ansambala koji će ući u finalno veče i takmičiti se za Grand Prix šampionata “Zlatnu liru”.

Strični žiri će odabrati najbolje kojima organizator dodjeljuje nagradu za najboljeg dirigenta, nagradu za najbolje izvedeno djelo starog majstora, zatim najbolje djelo iz perioda romantizma i najbolje djelo bh. autora.

Pored najprestižnije nagrade Zlatne lire, nagrade će dobiti drugoplasirani i trećeplasirani na takmičenju za koje je namijenjena srebrna i bronzana plaketa.

Ove godine bit će dodijeljena i Nagrada za životno djelo, Tuzlaku profesoru emeritusu Rešadu Arnautoviću, za 45 godina rada u horskoj muzici i za podršku razvoju šampionata.

Dodjele nagrada i video snimke horskih nastupa koji će biti emitovani na sceni Velike sale BKC TK-a, zainteresovani gledatelji moći će gledati uživo u programu RTV TK i na Facebook stranici RTV TK u subotu 21. novembra od 20 sati.

Više informacija o događaju može se pronaći na Facebook stranici GUD “Lege artis”.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU